Річку Цир взялися розчищати

24 Вересня 2017, 13:57
6726

Розпочали роботи з очищення водотоку від наносів у межах міста Камінь-Каширський.

Виконує роботи Камінь- Каширське управління водного господарства.

Як повідомляє Волинське обласне управління водних ресурсів, розчищають річку задля покращення екологічного стану водойми, збільшення пропускної спроможності русла та запобігання підтоплення сільськогосподарських угідь під час пропуску повені та паводків.

1

 

Нагадаємо, Район-Камінь-Каширський уже повідомляв про те, що Цир заростає. Наша дописувачка Наталія Пась зауважувала:

" Ця водна артерія краю просто волає про порятунок. Русло Циру заростає різноманітною рослинністю, міліє і потрохи перестає бути річкою. Необхідно вживати термінових заходів для проведення розчищення русла від мулу і рослинності та покращення його екологічного й гідрологічного стану."

Читайте матеріал повністю Зникає річка Цир. #SOS

 

1

1

 

 

 

Коментарі
24 Вересня 2017, 17:38
Тій "чикушці" майже 40 років,соляри жре,як танк, вона тільки воду каламутить,а не поглиблюе річку і гроші державні підуть на вітер.
24 Вересня 2017, 18:55
Маю гарне відео на якому бобри звели загату на стромку що називається річкою "Цир".
24 Вересня 2017, 19:29
Вибачаюсь "стромку", слід читати "струмку", надам пізніше.
24 Вересня 2017, 22:43
"чикушка" з драглайном осушила всі болота навколо Каменя, а ви говорите, що вону каламутить.
25 Вересня 2017, 03:33
от же ж можуть, якщо захочуть!
25 Вересня 2017, 10:42
Така техніка це металолом ніхто не рахує державних грошей в камені є прекрасна сучасна техніка
25 Вересня 2017, 14:38
"Чикушкою" прочистити річку- мало! Меліоратори наполовину вгробили Цир, принаймні щодо риби, ще у 70-і, коли втрутились у природу і випрямили русло під лінійку. Важливіше добряче "почистити" рукотворні ставки в приватних обійстях, каналізаційні стоки від них у річку, оскільки продукти людської життєдіяльності просочуються у прибережні грунти та зашлаковують їх жирами, фосфатами та іншою заразою. На стан річки впливають також артезіанські свердловини на кожному подвір'ї та певна зміна клімату загалом. Відтак, аби хоч чимось допомогти річці, міськрада має прийняти рішення про перевірку стану каналізаційних зливів з садиб вздовж її берегів, вжити превентивних заходів щодо майбутьного техногенного навантаження на цю природну гідрологічну судину, яка колись була артерією і зумовила появу містечка на її берегах!
25 Вересня 2017, 19:04
Доброго дня шановні учасники форуму! <br/>Перш ніж висловлювати свої думки, щодо техніки, фінансування зверніться будь-ласка в наше управління.<br/>Працівниками знайдено всі трубки з каналізаційними стоками в річку, дані передані до обласної екології. Свого еколога район не має. Очищення річки від мулу та наносів проводяться власними заробленими коштами а не з державного бюджету. І попрошу не писати на форумі про міфічне &quot;відмивання&quot; коштів. Рибу в річці знищила не меліорація, а електровудки і каналізація! Про витрати пального екскаваторами також не потрібно вигадувати нісенітниці.<br/>І надалі, хочете дати замітку в газету щодо водогосподарської галузі - зверніться до нас і дізнайтесь реальний стан справ в галузі, а не вигадуєте історії &quot;того чоловіка що почув щось від тієї жінки&quot;. На все добре! З повагою начальник УВГ.
25 Вересня 2017, 20:50
ну якщо ви проводите роботи заробленими грішми, то вам респект. Але ж, вибачте, зароблені вами гроші ви ж мусите на щось витрачати . чи не так? а в принципі - кому зараз легко?
26 Вересня 2017, 03:19
Ну от ,розвили срач ,знайшли нову забаву ,річка гине,риби немає,екології капець.Нарешті всі питання в місті вирішили,дороги зробили ,дитсадки відкрили,школи побудували щоб діти в другу зміну не ходили,в місті чистота і ляпота ,залишилась річка.Мені як жителю міста ця річка ,як припарка до одного місця,виходячи вмісто я бачу засмічене, заср...не місто, в якому я, не можу з малою дитиною,проїхати коляскою томущо десятки авто стоять де можна і де не можна ,бісить бидлота-каволюбів, яка з самого ранку стоїть біля цих генделиків ,чому я ввечері, йду по темному місту, бо комусь прийшло в голову світло включати в 20.00,чому дають ділянки під забудову без комунікацій,без доріг і люди мусять голову ламати як будуватися і жити далі.Чому я бачу ваговози з піском,які цілий день возять пісок і розбивають і так розбиті дороги а міська рада не має грошей ні на дороги,ні на харчування дітей в садочку?Чому копають річку ,а не копають або нерозчищають дренажні рови в місті внаслідок чого затоплює їхні земельні ділянки ?Центр міста -це просто катастрофа,що для водіїв ,що для пішоходів,скільки говорили щоб прибрати зупинки громадського транспоту ,всім пофіх,кричали зробимо дорогу до автостанції і посадка пасажирів тільки там буде ,все заглохло.Садочки переповнені,після народження дитину відразу ставлять на чергу,тишина,хочаб хтось піднімав питання про будівництво нових садочків ? Головне парк ,тепер річка,слідуюче що буде: напевне пам*ятник ,ну а якже до чого квіти носити і постити себе в інтернеті.Панове керівники займіться нарешті роботою,для людей ,а то ваші справи можна охарактеризувати одним словом шкідництво,томущо все в місті робиться не завдяки вашій роботі а навпаки.
26 Вересня 2017, 13:12
Петре, даруй за фамільярність, а ти давно вже з села перебрався у Камінь і збудував собі хижу на нововідведеній вулиці &quot;без комунікацій&quot;, звідки не зовсім комфортно добиратися до садочка і автостанції, щоб відвідати родину та рідні тобі місця??? А якщо ти з діда-прадіда тутешній абориген, то де була твоя громадянська активність жителя свого міста для вирішення багатьох справедливо названих тобою проблем? Ага, а що я міг для цього зробити, скажеш мені, хто мене послухає і кому я треба... Тому і йде мова тепер про крайню необхідність включитися кожного у громадське життя, починаючи з усвідомленого вибору свого представника у депутати міської ради, мера-пера і до створення ОТГ, за прикладом Польщі та інших європейських країн. Того наймита, якого ми обирали мером міста, неважливо його прізвище і не про Бондаря мова, цікавило лишень питання втриматися на посаді, пересісти з роверка на автівку та передати потрібним людям земельні ділянки чи колись готові квартири з бонусом для себе. Доки у місті не визріє громада у справжньому її розумінні, ніхто і нічого людям не подарує. Такі закони життя. Весняні прибирання міста ініційовані протестантами та іншими групами людей - хороші початки і ознака &quot;вагітності&quot; міста тією очікуваною територіальною громадою, її потенціалом, котрий збиратиме податки , у т.ч. і від вантажівок з піском, та контролюватиме їх використання. А твоє &quot;Мені як жителю міста ця річка ,як припарка до одного місця,&quot; свідчить, даруй, про твоє куце бачення важливості цілісної екосистеми, оскільки ти живеш лишень своїм еґо. А ЕКО і ЕҐО, шановний друже, речі мало сумісні у цьому крихкому світі. А &quot;Панове керівники, які мають зайнятися нарешті роботою...&quot; нічим міцно не відрізняються від нас всіх, вони не далеко відбігли від більшості звичайних обивателів нашого міста.
26 Вересня 2017, 14:24
&quot;парк ,тепер річка,слідуюче що буде: напевне пам*ятник ,ну а якже до чого квіти носити&quot; ... Е , друже Петре, з таким світоглядом нам тільки в корчі, в бездну, на дно. А там, дивись, і світла не треба.Читайте книжки. і мені здається , правильно писати &quot;пофіГ-нафіГ&quot;, точто через Г. От річечку приведуть до порядку, та й по набережній прогуляєтесь з дитиною колюсочкою. приємно? певно, що так.
26 Вересня 2017, 15:43
Дякую усім жителям міста за розуміння проблем. Але не перетворюйте обговорення розчищення річки в усі проблеми міста. Хотів би окремим людям роз’яснити що не всі водотоки належать до сфери нашої діяльності. Кювети понад Вашими домівками, УВГ не обслуговує. У межах міста головна проблема для нашого управління р.Цир. Я вважаю що й крихітний початок робіт - це вже певний успіх. Але без підтримки держави, усі водотоки району будуть підчищатись по мірі можливості. А жителів району я попросив би - не засмічуйте річки, канали й озера, бо й дійсно не те, що погуляти, скоро й пити небуде чистої води. Образливо що ми вкладаємо душу в відновлення природних джерел - а &quot;нелюди&quot; їх ламають і забруднюють. <br/>З повагою, начальник УВГ!
26 Вересня 2017, 16:33
І Вам дякуємо за те, що не ігноруєте думки містян!
27 Вересня 2017, 00:12
Цей Петька мабуть провокатор. А річечка наша унікальна, як місто Камінь. Процеси, що відбуваються з нею однозначно пояснити не можна (фосфати, органіка, боброві загати і т.п.), для цього потрібне повноцінне дослідження. Однак те, що її намагаються за допомогою екскаватора трохи почистити-це правильно.
27 Вересня 2017, 12:21
Збештали петьку по повній чи ж так можна людина висказала свою думку а ви по шапці якщо хто не вашої думки то що &quot;садити на кол&quot;
28 Вересня 2017, 00:07
По великому рахунку Петя правильно розкрив деякі проблеми Каменя, але надто емоційно подав їх.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024