Звернення громадян: у РДА підбили підсумки за І півріччя

03 Серпня 2021, 12:57
Фото ілюстративне 1341
Фото ілюстративне

Під час апаратної наради в голови райдержадміністрації Ольги Ващук підсумували роботу зі зверненнями громадян за І півріччя 2021 року. 

Про це інформує пресслужба РДА.

Щодо зазначеного вище питання інформувала начальниця відділу юридичної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання і виявлення корупції та роботи зі зверненнями громадян Наталія Бігун. 

Під час доповіді Наталія Володимирівна озвучила основні цифри:

Протягом І півріччя до Камінь-Каширської, Маневицької, Любешівської районних державних адміністрацій надійшло 300 звернень, з них 296 – письмових та 4 – усних, що на 64 менше, ніж за аналогічний період минулого року. Варто зауважити, що питання соціального характеру залишаються найбільш актуальними для жителів району.

За словами доповідачки, розподіл їхньої проблематики пройшов наступним чином:

  • - питання соціального захисту (щодо сприяння у призначенні державної соціальної допомоги, роз’яснення порядку цього процесу, надання одноразової грошової матеріальної допомоги та інші) становлять 65 %;            
  • - питання захисту прав дітей (про надання дозволу на укладення правочинів щодо майна, право користування яким мають неповнолітні) – 16 %;
  • - питання аграрної політики та земельних відносин (сприяння у наданні земельних ділянок) – 6 %.

Разом з тим, Наталія Бігун зазначила, що звернення громадян розглядаються відповідно до вимог чинного законодавства, а тому не завжди можуть бути вирішені на користь заявника. 

Про це йдеться й під час роботи відповідної районної комісії. Зокрема, у звітному періоді проведено 6 таких засідань.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024