Захист рідної землі – всенародна справа, – голова РДА Ольга Ващук

05 Серпня 2021, 10:00
Захист рідної землі – всенародна справа, – голова РДА Ольга Ващук 1452
Захист рідної землі – всенародна справа, – голова РДА Ольга Ващук

У вівторок, 3 серпня, голова райдержадміністрації Ольга Ващук провела робочу зустріч з представниками Камінь-Каширського районного центру комплектації та соціальної підтримки. В обговоренні взяв участь й міський голова Віктор Пась. 

Про це інформує пресслужба РДА.

Лейтмотивом зустрічі стало визначення шляхів реалізації основних положень Закону України «Про основи національного спротиву», до розробки якого долучилися представники різних силових відомств, ветеранських організацій, волонтери, експерти.

Варто зауважити, що цей законопроєкт був поданий на розгляд Верховної Ради Президентом України.

«Захист рідної землі – всенародна справа. Відтак, саме ухваленням Закону «Про основи національного спротиву» Україна вкотре підтвердила свою рішучість у боротьбі за мир і територіальну цілісність. А разом з тим, – це можливість значно підвищити обороноздатність держави в умовах російсько-української війни», – говорить очільниця виконавчої гілки влади в районі.

Довідково:

Прийняття зазначеного вище документу – знакова подія для України, що дозволить максимально швидко підвищити обороноздатність країни в умовах російсько-української війни та загроз з боку Російської Федерації. Одним з ключових факторів, які визначає закон про національний спротив, є соціальний та правовий захист учасників територіальної оборони та руху спротиву.   

«Національний спротив» – це залучення усього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії. Такий підхід передбачає, що захист України є всенародною справою і здійснюється як на підконтрольній, так і на окупованій територіях нашої держави. 

Територіальна оборона вестиметься по всій території України поза межами бойових дій, а рух опору – на тимчасово окупованій території. Крім того, складова підготовки громадян України є вагомим вкладом у національно-патріотичне виховання українців.

Детальніше про національний спротив: https://sprotyv.in.ua/uk/.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром