Школи під час локдауну працюватимуть лише за умови вакцинації 80% персоналу

09 Серпня 2021, 13:29
Вакцинація освітян 1767
Вакцинація освітян

Вакцинація від COVID-19 дозволить розпочати новий навчальний рік безпечно та у звичному режимі.

COVID-19 може бути дуже небезпечним для освітян, які через специфіку своєї діяльності постійно контактують із великою кількістю вихованців, учнів або студентів і наражаються на небезпеку захворіти, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр. 

Вакцинація від COVID-19 дозволить розпочати новий навчальний рік безпечно та у звичному режимі.  

Наголошуємо, що відповідно змін  внесених до постанови Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року, котрі набрали чинності 5 серпня, при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу.

Тобто, у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

Важливо, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так освітяни знову зможуть повернутись до звичного життя і навчання.

Лікарями-епідеміологами проводиться моніторинг ходу вакцинації від COVID-19 працівників освіти, котрі належать до групи епідемічного ризику. Всього працівників освіти в області  понад 38 тис. осіб, на сьогодні отримали першу дозу 10 тис. осіб (26,2%), повністю вакциновані  близько 7 тис. (18,8%). 

Тому у епідеміологи Волині закликають усіх працівників освіти свідомо віднестися до власного здоров’я та здоров’я оточуючих та вчасно вакцинуватися. Окрім того, думка освітян є авторитетною для людей у вашому оточенні, а приклад позитивно впливає на рішення вакцинуватися. Найімовірніше, друзі, знайомі та батьки вихованців, учнів або студентів рівнятимуться на працівників освіти і теж захочуть захиститися від COVID-19.

Як записатися на вакцинацію?

Вакцинація працівників закладів освіти відбуватиметься організовано, мобільними бригадами з імунізації.

В області сформовано 36 мобільних бригад з вакцинації населення.

Запис на щеплення здійснює керівник закладу за відповідним алгоритмом  https://bit.ly/3f235gZ.

Окрім цього, педагоги можуть вакцинуватися у центрах масової вакцинації населення або ж у пунктах щеплень. 

У Волинській області діє 9 центрів масової вакцинації (м.Луцьк — 4, по одному у містах Нововолинську, Володимир-Волинську, Ковелі, Любомлі та Камінь-Каширську)  та працює 87 пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги (ФАПи, амбулаторії ЗПСМ, лікарні).

Відповідні на основні питання про вакцинацію, що стосуються освітян, містяться в посібнику bit.ly/education_vaccination.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром