В акушерсько-гінекологічне відділення Камінь-Каширської ЦРЛ придбали нове обладнання

10 Серпня 2021, 10:33
Лікар-гінеколог Інга Пугач знайомить із роботою нового медичного пристрою 4495
Лікар-гінеколог Інга Пугач знайомить із роботою нового медичного пристрою

В акушерсько-гінекологічне відділення Камінь-Каширської лікарні придбали відеокольпоскоп.

Про це пише сайт газети Полісся.

Камінь-Каширська райлікарня зробила черговий крок у забезпеченні закладу сучасним медичним обладнанням. Тепер тут мають можливість здійснювати неінвазивне дослідження жіночих органів з допомогою відеокольпоскопа, що дає можливість на ранніх стадіях діагностувати патології, зокрема на наявність злоякісних утворень, передракових хвороб.

За допомогою цього медичного обладанання лікар оцінює стан епітеліального шару шийки матки і піхви, правильно встановлює вогнище недуги, відрізняє безпечне від злоякісного новоутворення. 

Крім того, обстеження передбачає здійснення забору біопсії та мазка, що підвищує достовірність результатів. Процедурою можуть скористатися як пацієнтки пологового відділення, так і жінки, котрі приходять на прийом до лікаря в жіночу консультацію.

Розширена відеокольпоскопія передбачає огляд фахівцем-гінекологом, котрий пройшов відповідне навчання. За допомогою цього пристрою, зауважує лікар-гінеколог Інга Пугач, під час проведення діагностики можна вивчити збільшені в кілька десятків разів тканини.

«Для огляду шийки матки знадобиться лише декілька хвилин, при цьому використовується дзеркало та цифровий відеокольпоскоп. Він обладнаний відеокамерою, що має зв’язок з екраном, на якому і відображається досліджувана ділянка. У процесі проведення процедури лікар може розглянути всі тканини піхви і шийки матки, а після її завершення на руках у пацієнтки залишиться результат з реальним знімком, зафіксованим на уніфікованому відеоносії. Правильне проведення огляду, що його кожна жінка повинна проходити двічі на рік, допоможе попередити багато небезпечних хвороб на ранніх стадіях і почати своєчасне ефективне лікування», — наголосила Інга Сергіївна.

До слова, дана відносно нова діагностична процедура вже встигла зарекомендувати себе як найцінніший метод верифікації захворювань жіночої статевої системи.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024