Камінь-Каширська громада зможе купити шкільний автобус

11 Серпня 2021, 16:11
Шкільний автобус 1933
Шкільний автобус

На центральному рівні органами виконавчої влади ухвалено рішення про спрямування залишків освітньої субвенції на умовах співфінансування половини вартості шкільних автобусів за рахунок коштів місцевих бюджетів. 

Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Як розповів регіональний консультант з бюджетних питань Волинського РВ АМУ Василь Гром, у Волинській області є потреба у придбанні 19 шкільних автобусів, із яких три – для дітей з особливими освітніми потребами. Загальна вартість автобусів. 37,6 мільйонів гривень. Середня вартість одного автобуса складає майже два мільйони гривень.

Одинадцять територіальних громад Волині вже прийняли відповідні рішення щодо співфінансування з місцевих бюджетів придбання 12 шкільних автобусів загальною вартістю 11,8 мільйонів гривень. 

Наприклад, Вишнівська сільська територіальна громада планує придбати два шкільні автобуси у тому числі – один для дітей з особливими потребами, на що виділено з місцевого бюджету 2 мільйони 42 тисячі гривень. 

Луцька, Ковельська, Нововолинська, Берестечківська, Камінь-Каширська і Рожищенська міські, Олицька, Маневицька і Ратнівська селищні та Городищенська, Забродівська і Сереховичівська сільські територіальні громади готові профінансувати по 975 тисяч гривень для придбання по одному шкільному автобусу.

«Виходячи з обсягу залишків освітньої субвенції додаткова потреба у коштах місцевих бюджетів зараз становить 7 мільйонів гривень. В області триває процес визначення виконавчими органами місцевих рад територіальних громад можливостей своїх місцевих бюджетів щодо співфінансування придбання шкільних автобусів», - резюмував фінансовий експерт. 

Читайте також: У Підгайцівській громаді – один із найгірших показників вакцинації вчителів

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024