До Дня Незалежності Музей Корсаків готує чотири унікальні мистецькі проєкти

23 Серпня 2021, 13:00
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків АНОНС 2180
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків
Відразу чотири презентації унікальних мистецьких проєктів відбудуться 24 серпня у День Незалежності України в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, що в Луцьку.
 
Родзинкою свята стане презентація масштабного арт-проєкту «ІМЕНА ТВОЇ, УКРАЇНО», приуроченого до 30-ти річчя Незалежності України. Про це Району.Культура повідомили у адміністрації музею. 
 
Передуватиме заходу представлення колективної монографії «Як стати «Іменем»: трактат про те, як «придбати квиток у вічність» за редакцією Віктора Корсака, який і розповість про видання.
 
Проєкт «ІМЕНА ТВОЇ, УКРАЇНО»: упродовж місяця митці зі всієї України мали змогу творити або пропонувати готову роботу, як рефлексію на такі теми: історія України; людей, які відіграли важливу роль у її становленні; знакових історичних подій, які сприяли формуванню української державності.
 
Загалом, ми отримали понад 300 творів мистецтва від майже 200 учасників, з різних куточків країни: Києва, Львова, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Дніпра, Чернівців, Черкас, Рівного, Луцька, Тернополя, Івано-Франківська та інших.
 
Крім того, у цей же день відбудеться презентація двох мистецьких проєктів: «13 кімнат COVID» Миколи Бабака-Євгена Матвєєва, який і відкриє святкування 24 серпня у МСУМКУ, а завершиться День Незалежності в музеї Корсаків представленням виставкового проєкту «Шляхами степової Одисеї» Петра Антипа.
 
Програма: 
 
• 15:30 – мистецький артдует «13 кімнат COVID» Миколи Бабака-Євгена Матвєєва/ Київ – Черкаси, 2021
• 16:00 – презентація колективної монографії «Як стати «Іменем»: трактат про те, як «придбати квиток у вічність» за редакцією Віктора Корсака
• 16:30 – відкриття арт-проєкту «ІМЕНА ТВОЇ, УКРАЇНО»
• 17:00 – відкриття виставкового проєкту «Шляхами степової Одисеї» Петра Антипа /Київ/.
 
Вхід вільний.
 

Читайте також:  «Ангар Cinema» покаже лучанам кіно про Вусатий Фанк

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024