Назвали лідерів за показниками росту сплати податків на Волині

19 Серпня 2021, 10:22
Лідери за показниками росту сплати податків на Волині – лісове господарство, аграрне виробництво та промисловість 1535
Лідери за показниками росту сплати податків на Волині – лісове господарство, аграрне виробництво та промисловість

Лідери за показниками росту сплати податків на Волині – лісове господарство, аграрне виробництво та промисловість

До п’ятірки лідерів за показниками росту сплати податків до Зведеного бюджету на Волині ввійшли господарюючі суб’єкти лісової галузі, підприємства, що займаються збором, розподілом та очищенням води, сільськогосподарське виробництво, промисловість і будівництво. Про це Бізнес.Район повідомив Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Найбільший приріст сплати податків за підсумками першого півріччя 2021 року зафіксували серед підприємств лісової галузі.

Зокрема, впродовж січня-червня поточного року господарюючі суб’єкти лісової галузі спрямували до Зведеного бюджету понад 203 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Сума сплачених податків на 80% перевищує минулорічні показники за аналогічний період.

За сумою сплачених податків безумовним лідером залишається промисловість. Зокрема, промислові підприємства області спрямували до Зведеного бюджету 916 мільйонів гривень, що на 31,4% більше минулорічних показників. Саме промислові підприємства забезпечили 18% від загального збору податків в області.

Традиційна для Волині аграрна галузь поповнила бюджет на 367 мільйонів гривень, або на 40,8% більше, ніж у першому півріччі торік.

Начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук каже, що такий вагомий приріст сплати податків насамперед демонструє відповідальну позицію волинського бізнесу.

«В Україні загалом має місце ріст добровільної сплати податків. Це означає, що є довіра між бізнесом і державою. Звичайно, що цьому сприяють належні умови для обслуговування, якісний податковий супровід та електронний формат взаємодії, що виключає корупційну складову. Не менш важливо, що податкова служба активно протидіє застосуванню схем мінімізації. Це полегшує умови діяльності легального і прозорого бізнесу. Логічний результат – ріст сплати податків», - запевнила Світлана Савчук.

Читайте також: Нацбанк випустив пам'ятну монету до 30-річчя Незалежності України

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024