У Камінь-Каширській громаді створили ще два опорних заклади загальної середньої освіти

23 Серпня 2021, 09:44
Створили ще два опорних заклади загальної середньої освіти 1808
Створили ще два опорних заклади загальної середньої освіти

У Камінь-Каширській громаді створили ще два опорних заклади загальної середньої освіти. Діятимуть вони на базі Черченської та міської школи №1.

Про це пише сайт Полісся.

Відповідне рішення про реорганізацію (припинення діяльності старих та утворення нових структур) ухвалили депутати на позачерговій сесії міської ради. До його прийняття спонукали зміни, що відбуваються в рамках освітньої реформи та децентралізації. 

Крім того було проаналізовано, що опорні школи дозволяють раціональніше використовувати бюджетні кошти. Адже навчання однієї дитини в наповненому ЗЗСО коштує менше, ніж у школі з кількома десятками учнів. 

А ще діти, які навчаються в повнокомплектних закладах освіти, мають більші шанси на кращу освіту. Зрештою, до вище згаданих шкіл і так довозилися на навчання діти із сусідніх сіл.

Отже, тепер до опорного закладу ЗСО «Черченський ліцей» офіційно буде приєднано Підбороччанську, Щитинську, Мельники-Мостищенську гімназії та Острівську початкову школу, а до міського ліцею №1 – Клітицьку та Гуто-Камінську гімназії, які стануть філіями.

І, як зауважувалося на сесії міської ради, такий крок робиться для того, щоб у майбутньому, коли школи отримають фінансову незалежність, маленькі заклади були захищеними та отримали шанс на існування.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024