Як громади Камінь-Каширського району відзначили державне свято

25 Серпня 2021, 11:37
відзначення у Камінь-Каширському районі 30-ї річниці Незалежності України 2158
відзначення у Камінь-Каширському районі 30-ї річниці Незалежності України

Мистецькі акції та святкові концерти, культурно-освітні марафони та патріотичні флешмоби, артпроєкти та етномайданчики – це далеко не всі заходи, якими увінчалося відзначення у Камінь-Каширському районі 30-ї річниці Незалежності України.

Про це інформує пресслужба РДА.

До слова, цьогоріч усі дійства, що проходили під гаслом «Ти у мене єдина», тривали аж до самого вечора, навіть попри несприятливі погодні умови.

Традиційно день 24-го серпня на Камінь-Каширщині розпочали з молитви за Україну, яку звершили в усіх храмах. Долучившись до загальнонаціональної хвилини мовчання краяни вшанували пам’ять захисників рідної землі. Представники влади, учасники АТО/ООС, громадськість взяли участь у церемоніях покладання квітів до пам’ятників борцям за Україну.

Камінь-Каширська територіальна громада

– Україна – держава з багатовіковою історією. За 30 років незалежності вона подолала безліч викликів. Але ми вистояли, впевнені у своїх силах сьогодні й неодмінно переможемо! – із цих промовистих слів розпочалися урочистості в Камені-Каширському.

Тематичні дійства проходили у міському парку. Художні колективи старостинських округів територіальної громади облаштували тут етномістечко. На відповідних локаціях представили вироби майстрів народного мистецтва, автентичне вбрання.

У другій половині дня відбулася офіційна частина тематичного заходу, під час якого голова райдержадміністрації Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус і міський голова Віктор Пась привітали краян з державним святом.

Сошичненська територіальна громада

Напередодні визначної державної дати Сошичненська територіальна громада серед перших організувала масштабне дійство. Творчий захід, який проходив у будинку культури Нуйнівського старостинського округу, відвідала голова райдержадміністрації Ольга Ващук.

З нагоди Дня Незалежності фольклорні та художні колективи, педагоги та вихованці закладів освіти підготували змістовну патріотичну програму: тематичні флешмоби, волонтерські акції для захисників України, низку спортивних заходів.

Любешівська територіальна громада

Святковий концерт, присвячений 30-й річниці Незалежності України, відбувся у приміщенні Центру культури та дозвілля Любешівської селищної ради, під час якого жителі мали змогу насолоджуватися патріотичними композиціями у виконанні артистів та аматорських колективів.

В рамках урочистостей організували виставку короваїв населених пунктів громади, а також створювали масштабний малюнок. Слід зазначити, що педагоги та учні В’язівненської гімназії стали учасниками проєкту «Національна артподія МОЛОДЬ inUA». 

Саме так молоде покоління по всій Україні, від маленьких сіл до великих міст, об’єднується в команди у своїх громадах і через спільний малюнок показує, чим пишається у незалежній Україні та виражає своє бачення як побудувати країну мрії. Онлайн роботи з усіх куточків держави складуть у велике цифрове полотно.

До участі в тематичних заходах, що тривали цими днями, долучився й заступник голови райдержадміністрації Юрій Куницький.

Маневицька територіальна громада

Відзначення головного державного свята у Маневицькій громаді відбулося за участю іноземних делегацій: представників гміни міста Згеж (Республіка Польща) та Купишкіського районного муніципалітету (Литовська Республіка).

Опісля – фестиваль народної творчості «Піснеспіви Маневиччини», під час якого пройшла церемонія нагородження жителів громади з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. В урочистостях взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Прилісненська територіальна громада

Святковий концерт «Заспіваймо пісню за Україну!», фестиваль фарб та фотовиставку «Крізь плин років та гомін сьогодення» присвятили визначній державній даті.

А затим – вже традиційне відзначення мешканців почесними нагородами.

Від імені керівництва виконавчої гілки влади району з 30-річчям Незалежності України Прилісненську громаду привітала начальниця відділу культури райдержадміністрації Аліна Мороз.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024