Камінь-каширські поліцейські закликають добровільно здати незареєстровану зброю

04 Жовтня 2017, 10:13
1927

З 1 жовтня на території Камінь-Каширського району, як і по всій Україні проходить, місячник добровільної здачі зброї, який триватиме до 30 жовтня.
Чимало громадян через необізнаність у законодавстві продовжують зберігати незареєстровану зброю, боєприпаси, вибухові речовини та інші вибухонебезпечні предмети, які залишились у спадок від рідних, були привезені із зони проведення АТО або потрапили до оселі в будь-який інший спосіб. Утім, це не звільняє від відповідальності, – повідомляє у Фейсбуці Камінь-Каширський відділ поліції.
За незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами статтею 263 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність. Максимальне покарання згідно із санкцією статті – позбавлення волі від трьох до семи років. Цією ж статтею передбачено, що громадяни, які добровільно звернуться до поліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних пристроїв, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.
Також нагадуємо власникам зареєстрованої зброї, що її перереєстрація проводиться завчасно до закінчення строку дії дозволу. Порушення правил зберігання зброї та боєприпасів, терміну її перереєстрації, а так само зберігання гладкоствольної зброї і боєприпасів без відповідного дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність з вилученням зброї згідно з статтями 190,191,192 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись до Камінь-Каширського відділу поліції в службу дозвільної системи .

 

 

Коментарі
05 Жовтня 2017, 00:26
повідомляє у Фейсбуці Камінь-Каширський відділ поліції.
05 Жовтня 2017, 19:20
гамна їм на лопаті
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром