Поліція нагадує жителям Камінь-Каширщини про відповідальнсть за спалювання сухої трави

30 Серпня 2021, 12:00
Поліція нагадує жителям Камінь-Каширщини про відповідальнсть за спалювання сухої трави 1531
Поліція нагадує жителям Камінь-Каширщини про відповідальнсть за спалювання сухої трави

Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ та ділянок з іншою природною рослинністю тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Про це повідомляють на веб-сайті поліції Волині.

За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю наступає адміністративна відповідальність. Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 77-1 КУпАП) за такі діяння передбачено штрафні санкції.

Окрім цього, відповідно до статті 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом, – тягне за собою кримінальну відповідальність. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або від двох до п’яти років обмеженням чи позбавлення волі.

У випадку, якщо внаслідок цього злочину загинули люди або відбулася масова загибель тварин, чи наступили інші тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024