Камінь-каширським школярам допомогли пізнати себе

06 Жовтня 2017, 09:42
1233

Задля формування у молоді мотивації до свідомого професійного вибору, розширення уявлення школярів про професії в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості розпочав роботу профорієнтаційний квест «Твій вибір».

У рамках першого етапу «Партнерство» проведено робочі зустрічі з педагогічними працівниками, роботодавцями, представниками управління освіти, під час яких обговорювали організаційні питання та шляхи реалізації проекту, – повідомляють у центрі зайнятості.

У рамках другого етапу профорієнтаційного квесту «Пізнай себе» проведено профорієнтаційні уроки з учнями-старшокласниками, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах району і в міжшкільному навчально-виробничому комбінаті.

Заходи відбувались в районному центрі зайнятості 2-4 жовтня за участю профорієнтатора Валентини Козік та соціального педагога Ірини Карпік. Школярі отримали інформацію про попит на конкретні робітничі професії та перспективи працевлаштування, ознайомились з барометром професій, опрацювали формулу правильного вибору професії «Хочу – Можу – Треба». Ця інформація для старшокласників є особливо актуальною, адже дуже скоро їм прийдеться зробити найважливіший крок у житті – правильно обрати майбутній фах.

Обґрунтований вибір професії передбачає врахування інтересів, нахилів, побажань, здібностей, знань, стану здоров’я, потреби ринку праці в кадрах. Школярам рекомендували пройти тестування за сучасними методиками для визначення схильностей та здібностей до певних професій і запропонували заповнити анкети «Чи знаєте Ви, що…»  Заповнення анкет сприятиме розвитку пізнавальної діяльності учнів, розвиватиме бажання до набуття професійних знань та навичок.

Коментарі
06 Жовтня 2017, 18:23
У царині педагогіки нині поняття профорієнтація замінили на професійне самовизначення
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром