Оштрафували водія, якого затримали п'яним за кермом «ауді» на автодорозі Михнівка - Добре

01 Вересня 2021, 12:00
зал Суду - фотоиілюстративне 1492
зал Суду - фотоиілюстративне

За керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння житель Камінь-Каширщини сплатить штраф.

Камінь-Каширський районний суд на днях розглянув справу про притягнення до відповідальності мешканця громади за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Підсудний 28 червня 2021 року біля 06 год. 30 хв. на автодорозі сполученням село Михнівка - Добре Камінь-Каширського району, керуючи автомобілем марки «Audi A6», будучи зупиненим працівниками поліції за підозрою в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, на законну вимогу поліцейського відмовився пройти відповідно до встановленого порядку огляд для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Підсудний у судовому засіданні свою винуватість у вчиненні адмінправопорушення не визнав. Пояснив, що автомобілем не керував, а стояв поряд із ним та чекав на свого батька, який мав приїхати та забрати автомобіль, оскільки за годину до того він був зупинений іншим екіпажем працівників поліції, які за допомогою алкотестера «Драгер» на місці зупинки провели його огляд з метою встановлення стану алкогольного сп`яніння і результат тесту виявився позитивним. З цих підстав вважає дії поліцейського незаконними.

Захисник особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, адвокат Токарська В.Г. заявила клопотання про закриття провадження у справі в зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, зазначивши, що підсудний автомобілем не керував. Крім того, поліцейський під час складення протоколу допустив ряд інших порушень, зокрема не представився та зазначив час вчинення правопорушення, який не відповідає часу, що вказаний на екрані відеореєстратора.

Попри невизнання підсудним своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, його винуватість у вчиненому підтверджується наявними у справі доказами.

Зокрема, факт відмови підсудним від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння стверджується відеозаписами, зробленими нагрудною камерою поліцейського та бортовим відеореєстратором, які містяться в матеріалах справи, з яких вбачається, що на пропозицію поліцейського порушник відмовився пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння за допомогою алкотестера на місці зупинки транспортного засобу та медичному закладі. З цих же відеозаписів встановлено, що автомобіль у момент його виявлення працівниками поліції рухався й після зупинки з цього ж автомобіля вийшов саме підсудний, який, до того ж, підтвердив, що керував цим транспортним засобом і повертався додому.

Суд визнав його винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні за повторне правопорушення, оштрафував на 17 000 тисяч гривень.

Також порушник заплатить в дохід держави 454 гривень судового збору.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024