Жителі Житнівки скаржаться на не доїзд маршрутки до села

03 Вересня 2021, 13:33
Жителі Житнівки скаржаться на не доїзд маршрутки до села 2266
Жителі Житнівки скаржаться на не доїзд маршрутки до села

Жителі села Житнівка поскаржилися журналістам на те, що до їхнього села не доїжджає маршрутка «Камінь-Каширський – Житнівка». Мовляв, згідно із графіком мала би бути, але дуже часто її нема. 

Про це пише сайт газети Полісся.

А тому людям, які зібралися в дорогу, доводилося вигадувати, як же вийти із ситуації. Із-за самовільного вкорочення перевізником маршруту селяни переживають що ж буде осінньо-зимової пори, коли погода значно погіршиться. 

Бо ж одне — коли ти стоїш і чекаєш рейсового транспорту влітку, а він не приїхав, або тебе не довезли додому, висадивши на півдорозі. І зовсім інше — коли це стається в дощ чи мороз.

Журналісти «Полісся» озвучили цю проблему перед районним керівництвом в особі першого заступника голови РДА Олександра Михаліка та власником маршруту Юрієм Ратнюком і почули в деякій мірі очікуване пояснення. 

Вони кажуть, що вся проблема – у розбитій дорозі між селами Оленине та Гута Боровенська: вантажівки, які довозили будматеріал на проведення капітального ремонту дороги місцевого значення, зруйнували і до того поганий шлях на цьому відрізку, а до його реставрації ще не приступили.

Так то воно так, але місцеві селяни скептичні до такого тлумачення. Адже транспорт, що курсує цим же відрізком дороги з Луцька чи до Луцька, якось проїжджає. 

Тож підозрюють, що чи то підприємець, а чи, можливо, сам водій маршруту «Камінь-Каширський – Житнівка», не доїжджаючи до кінцевої зупинки, економить витрати. 

Якщо так, то селяни поспішають застерегти, що з часом перевізник може не мати і того заробітку, що є: активізуються власники легковиків та почнуть неофіційно таксувати чи хтось, можливо, прикриється нерегулярними пасажирськими перевезеннями та буде задовольняти попит. Зрештою, люди також кажуть, що є умови договорів, закон, яких власники маршрутів повинні дотримуватися, а відповідні органи стежити за цим.

Тим часом, за словами власника маршруту Юрія Ратнюка, рейсовий транспорт їздить уже справно, бо дорога покращилася (чи то після нашого звернення, чи то під впливом якихось інших факторів, можливо, погодних?). 

Усі з нетерпінням чекають того часу, коли між селами Оленине та Гута Боровенська буде така ж якісна траса, якою вона є сьогодні від Каменя-Каширського до Гути Боровенської. Тоді, є надія, водій маршрутки не шукатиме причини не їхати до кінцевого пункту маршруту.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024