Як змінилися ціни на олію та цукор в Україні за останній рік

08 Вересня 2021, 13:00
Олія 1786
Олія

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за рік збільшилися на 9-75%, зокрема, середні ціни на соняшникову олію зросли на 70%, на цукор - на 75%.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на дані фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики станом на 3 вересня 2021 року.

Зокрема, закупівельні ціни на пшеницю (2,3 та 4 класу) у річному вимірі зросли на 16% (до 7 780, 7 685, 7 464 грн/т без ПДВ відповідно).

А закупівельні ціни на кукурудзу - зросли на 27% (до 7 007 грн/т без ПДВ).

Водночас відпускні ціни виробників на кукурудзяну крупу в середньому становили 12,91 грн/кг (+24%), на пшоняну крупу - 14,10 грн/кг (+13%); на горохову крупу - 14,33 грн/кг (+20%), на ячмінну крупу - 11,20 грн/кг (+31%).

При цьому відпускні ціни виробників на м'ясо ВРХ зросли на 13% - до 108,15 грн/кг з ПДВ, на м'ясо свиней - на 5% (до 89,61 грн/кг).

Повідомляється, що відпускні ціни виробників на соняшникову олію в середньому становили 49,66 грн/кг (+70%).

На цукор - 22,09 грн/кг (+75%); на молоко вищого ґатунку - 21,75 грн/кг (+14%); на масло вершкове - 174,12 грн/кг (+9%).

Капусту у середньому продавали по 5,15 грн/кг (+12%), буряк  - по 7,41 грн/кг (+49%), моркву - по 7,97 грн/кг (+23%).

Читайте також: Назвали продукти, які найчастіше фальсифікують в Україні

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024