У Сошичненській громаді приватне підприємство підозрюють у незаконному знищенні лісу

09 Вересня 2021, 12:00
Ведеться слідство щодо знищення лісу 2043
Ведеться слідство щодо знищення лісу

На території Сошичненської громади ведеться слідство щодо знищення лісу.

Про це інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Одне з приватних сільськогосподарських підприємств, проводячи розкорчування площ, зайшло в межі держлісфонду. В результаті пошкоджено значні площі лісу, що межує із землями громади, які віддали в оренду під ведення сільського господарства.

Встановили факт працівники державної лісової охорони ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» та Волинського ОУЛМГ. Справу передали в поліцію. Триває слідство.

Це – територія села Сошичне Камінь-Каширського району. Саме тут працівники державної лісової охорони та поліції періодично фіксують значну кількість деревини невідомого походження на приватних пилорамах. Подібні ситуації є найпоширенішим джерелом походження нелегальної лісопродукції.

«Ситуація є кричущою. Крім того, що не сприяє виконанню Указу Президента про масштабне заліснення країни, адже під розкорчування йдуть фактично готові ліси в межах громад, які віддаються в оренду під ведення сільського господарства. Знищуються ще й площі держлісфонду, що межують із ними, збільшується обіг незаконної деревини», – йдеться у дописі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024