Чи якісну воду п'ють жителі Камінь-Каширщини

10 Жовтня 2017, 10:00
1739

Якісна питна вода – це головна складова комфортного та здорового життя людини. Однак, почасти якість питної води відхиляється від санітарних норм. Відтак, контролюючими службами проводяться відповідні дослідження та моніторинг ситуації.

Про стан забезпечення населення району доброякісною та безпечною для здоров’я людини питною водою поінформувала під час апаратної наради завідувач Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова, – повідомляють на сайті РДА.

– Результати лабораторних досліджень показали, що невідповідність проб питної води з централізованого водопостачання за показниками епідемічної безпеки становить 5,3 % (у 2016 році зафіксовано 3,7 %), з локальних артсвердловин – 18,2 % (у 2,4 рази більше, ніж у минулому році). Невідповідність проб питної води з централізованого водопостачання за санітарно-хімічними показниками – 12,5 % (аналогічна ситуація в минулому році), з локальних артсвердловин – 62,9 % (у 2016 році – 39,8 %), – повідомила Галина Сергіївна. – Серед основних причин таких невідповідностей – несвоєчасне проведення очистки та дезінфекції водонапірних башт і мереж, природна особливість підземних вод, зношеність мереж водопостачання тощо.

За словами Галини Кузнецової, фіксується також невідповідність проб колодязної води, а це зумовлено недотриманням власниками вимог санітарних норм і правил при облаштуванні та утриманні колодязів.

– При виявленні невідповідних проб води надавались рекомендації власникам джерел водопостачання, сільським головам, керівникам закладів про невикористання води для споживання та господарсько-побутових потреб, проведення профілактичних заходів (очистки та дезінфекції) із забезпеченням повторного лабораторного дослідження.

На завершення голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук наголосив на необхідності тримати питання забезпечення населення якісною питною водою на постійному контролі.

Коментарі
10 Жовтня 2017, 13:47
ЦІкаво чи проведена подібна робота сьогодні у Ковелі біля скандального заводу відходів виробництва що роками лежать просто неба. Складається враження що в районі проводиться тільки така робота яка розуміється першими особами району та міста. Потім ті цифри які НАм дають нічого не говорять оскільки не сказано про орму у цих випадках, зрозуміло що ситуація може погіршуватися але на скільки і на скільки це допустимо ніхто не говорить. Вже вкотре МИ говоримо що для міста слід вибрати нову ділянку для забору води оскільки та ділянка яка дає сьогодні воду вона не справляється зі своїми завданнями. Найкраща ділянка має бути десь поблизу так званого Лебського озера, а потім провести комплекс робіт з очищення даного озера, приведення його до кращого стану ніж є сьогодні.
10 Жовтня 2017, 13:49
"про орму у цих випадках": звичайно говориться про норму.
10 Жовтня 2017, 21:46
Як відносно вірусу Коксакі про який говорять в К-Каширську?
10 Жовтня 2017, 23:21
"тримати на контролі"...Одна грамотна людина казала;"Не втримаєте".
11 Жовтня 2017, 01:28
10:47 10.10.2017<br/>п.Камінь, маєте доступ до гідрогеологічних даних Камінь-Каширського району? чи навмання екстрасенсуєте?)))
11 Жовтня 2017, 04:25
Напевно його ніхто не знає, навмання навіть говорять спеціалісти як у цьому випадку про &quot;вірус епідемічної безпеки &quot; оскільки якщо розшифрувати сказане:&quot;що невідповідність проб питної води з централізованого водопостачання за показниками епідемічної безпеки становить 5,3 %&quot; то це означає буквально що вода питна призначена для споживання людиною (питна вода), - вода, склад якої за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними, паразитологічними та радіаційними показниками НЕ відповідає вимогам державних стандартів та санітарного <br/>законодавства, а отже не слід пити Кмінь-Каширську воду але тільки поливати городи та садки.
11 Жовтня 2017, 19:33
Не шлангуйте! Я чітко задала питання, з якого пальця висосав, що &quot;десь&quot; має бути біля Лепського озера найкраща ділянка нового водозабору. Маєте гідрогеологічні дані? Чи просто так вангуєте?
12 Жовтня 2017, 01:19
&quot;Маєте гідрогеологічні дані? Чи просто так вангуєте&quot;: звичайно маю, просто встаю зранку майже кожного Дня й дивлюся на це озеро повне води, а потім зі сторони Камінь-Каширська до озера висоти які мають у тій місцевості найбільші точки розташування, а отже є природна здатність рельєфу фільтрування води, тобто у тих точках не зливаються ніякі відходи, дощові потоки і таке інше. У тій місцевості має бути найкраща природня вода яка має бути пов&quot;язана з горизонтом від озера. Чи Ви можливо думаєте що озеро це є ковбня яка немає виходу й немає входу? У свій час Червинку почали копати тільки через те що у тій місцевості поряд також був горизонт який розташовувався зовсім недалеко від міста тільки сьогодні у тій місцевості вже все сухо й подекуди стоять будинки та зарості очерету. Потім &quot;вангувати&quot; навіть не розумію цього слова оскільки не в тому віці щоб !цим&quot; займатися ))))
12 Жовтня 2017, 02:51
З вами все ясно. Якщо ви не розумієте слова &quot;вангувати&quot;, то як ви можете розумітись на гідрогеологічних картах і таблицях))) Добраніч, хай вам присниться все, що пов'язане із словом &quot;гідро&quot; та рельєф, що фільтрує воду)))
13 Жовтня 2017, 01:34
Я подекуди хожду в джинсах але не в &quot;подертих&quot;,.... тобто маю освіту яка, перший - не вчила таких розумних сьогодні слів, але другий - якщо Ви маєте на увазі від слова &quot;пророкувати&quot; то маю освіту економіста який в деякій мірі має передбачати майбутнє, взагалі передбачати це суть спеціальності економіст. Складно сказати але наприклад випущений ще у 1988 році прочитав випущений Москвою &quot;Справочник по функционально-стоимосному анализу&quot; який трохи змінив моє уявлення що таке економіка але не тільки цей підручник. Близько десяти книг і більше приблизно від 1986р. по 1992 рік зі світової економіки змінювали моє уявлення про навколишній світ. Для Вас особисто скажу останніх три-чотири книги:&quot;Із третього світу в перший. Історія Сингапуру 1965-2000&quot; прочитана в 2017 році. Ще три останніх:&quot;Планування місцевого економічного розвитку&quot;, &quot; Фінансування місцевого економічного розвитку&quot; читав в 2002 році., &quot;Регіональні економіки&quot; десь також у цей час сьогодні є базою реформ ОТГ якщо Ви цим цікавитеся. Знаю у принципі багато чого що завтра буде з Нами але крім того мені від цих знань трохи гіркувато тому що знаю що Камінь-Каширщина набагато програє від неуцтва та невідповідності посадових осіб своїм місцям оскільки вони ледь-ледь відображають те що люди в інших місцях давно роками вже роблять.
13 Жовтня 2017, 18:43
То є фест пане Каменю.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024