Як захистити від COVID своїх працівників: поради фахівців

19 Вересня 2021, 11:00
Як захистити від COVID своїх працівників 1152
Як захистити від COVID своїх працівників

Щодня в Україні зростає кількість хворих на коронавірусні інфекцію, тому керівникам фірм та установ потрібно подбати про безпеку своїх працівників. 

Фахівці Центру громадського здоров’я нагадують прості і дієві поради, які допоможуть уберегти ваших співробітників на робочому місці від інфікування COVID-19.

  1. Вакцинуйтеся! Компанії, які мають у своєму штаті понад 50 охочих щепитися проти COVID-19, можуть записатися на колективну вакцинацію. Якщо охочих щепитися в організованому колективі менш ніж 50, заохочуйте колег щепитися, перелік центрів вакцинації: https://list.covid19.gov.ua/

  2. Слідкуйте за чистотою. Робоче місце ваших працівників повинно бути чистим: поверхні та предмети слід регулярно протирати дезінфікуючими засобами.

  3. Заохочуйте колег дотримуватися гігієни рук. Працівники повинні регулярно та ретельно мити руки.

  4. Забезпечте дозатори для дезінфекції рук на видних місцях, а також створіть доступні місця, де співробітники можуть мити руки водою з милом.

  5. Пам’ятайте про особистий простір ваших працівників.

  6. Відправляючи співробітника у відрядження в іншу країну, спочатку ознайомтеся із правилами подорожей. Для цього скористайтеся сервісом МЗС: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/

  7. Ваші працівники повинні дотримуватися місцевих обмежень щодо поїздок та відвідувань масових заходів.

  8. Якщо працівник відчуває перші ознаки застуди, йому слід залишатися вдома.

  9. У випадку, якщо під час перших ознак застуди, працівнику необхідно бути на робочому місці, йому потрібно користуватися захисною маскою. Змінювати її слід щодві години або як тільки маска стає вологою.

  10. Переконайтеся, що у вас є закриті сміттєві контейнери для утилізації використаних одноразових серветок і масок.

  11. Популяризуйте віддалену роботу онлайн.

Читайте також: Спростували фейк, що куріння захищає проти COVID-19

В Україні за добу – більше 1200 хворих на COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024