На Камінь-Каширщині погіршується ситуація з коронавірусом

15 Вересня 2021, 09:44
На Камінь-Каширщині погіршується ситуація з коронавірусом 2320
На Камінь-Каширщині погіршується ситуація з коронавірусом

Занепокоєння викликає епідситуація у Камінь-Каширському районі, позаяк спостерігається стрімкий ріст захворюваності на COVID-19. 

Про це інформує пресслужба РДА.

Лише протягом цього тижня зафіксовано близько 80 випадків небезпечної недуги. За попередніми прогнозами, ускладнення епідситуації пояснюється закінченням періоду відпусток і канікул, поверненням дорослих й дітей в організовані колективи та навчальні заклади. Окрім того, в Україні та області зокрема активно поширюється мутований штам коронавірусу «Дельта».

З огляду на негативну динаміку захворюваності постає необхідність вжиття превентивних заходів. Про це йшлося сьогодні, 10 вересня 2021 року, під час комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік за дорученням очільниці виконавчої гілки влади краю Ольги Ващук.

Як повідомили медики, зі збільшенням кількості нових випадків COVID-19 зростає відсоток госпіталізованих. Найбільш ураженою групою є люди віком 30 – 49 років, що становить 36 %, 17 – 29 років – 28 %, 50 – 65 років – 13 %, особи, старші 65 років  – 13 %, діти до 17 років – 9 %.

Зареєстроване активне вогнище захворювання у селі Піщане, зокрема у тамтешній школі. Цей спалах набув поширення у сімейних осередках.

Перший заступник голови РДА Олександр Михалік наголосив, що імунізація залишається єдиним ефективним методом захисту проти коронавірусної хвороби. 

Відтак, метою вакцинальної кампанії є охоплення щепленнями не менше 70 – 80 % населення для вироблення колективного імунітету, тим самим запобігання погіршенню епідемічної ситуації та вимушеного запровадження карантинних обмежень.

За довідкою фахівців Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», протягом останнього тижня рівень вакцинації у районі зріс на 5 %. 

Імунізацію проводять зареєстрованими в Україні вакцинами: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Вакцинацію здійснюють у 19 пунктах щеплень на базі амбулаторій загальної практики сімейної медицини та в центрі вакцинації населення, що в Камені-Каширському.

Разом з тим, у фокусі уваги – вакцинація осіб за професійною ознакою, а саме медиків, працівників соціальної сфери, освітян. Адже у разі виходу області із «зеленого» рівня епідемічної безпеки працюватимуть лише ті навчальні заклади, в яких щонайменше 80 % імунізованого персоналу. В іншому випадку – перехід на дистанційне навчання.

Тож з метою недопущення подальшого ускладнення епідемічної ситуації члени комісії з питань ТЕБ та НС прийняли низку рішень. Зокрема, органам місцевого самоврядування рекомендовано забезпечити:

  • - контроль за дотриманням протиепідемічних заходів (маскового та дезінфекційного режимів, соціального дистанціювання) у місцях масового скупчення людей, закладах освіти, організованих колективах підприємств, об’єктах торгівлі, ринках, у громадському транспорті;
  • - підвищення темпів імунопрофілактики населення від COVID-19; активізацію інформаційно-роз’яснювальної роботи;
  • - проведення засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з метою вирішення питання щодо запровадження дистанційної форми навчання у ЗЗСО «Піщанський ліцей» терміном 14 календарних днів.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром