У селі Карпилівка піймали нетверезого мотоцикліста

19 Вересня 2021, 10:00
У селі Карпилівка піймали нетверезого мотоцикліста 1229
У селі Карпилівка піймали нетверезого мотоцикліста

У Камінь-Каширському районному суді розглянули справу чоловіка, що вчинив порушення, яке передбачили у частині 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомили в ухвалі рішення за 31 серпня.

Підсудний, 4 липня 2021 року біля 22 год. 40 хв. на вулиці Миру в селі Карпилівка Камінь-Каширського району, керуючи мотоциклом марки «Viper 125», без номерного знака, будучи зупиненим працівниками поліції за підозрою в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, на законну вимогу поліцейського відмовився пройти відповідно до встановленого порядку огляд для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Підсудний у судовому засіданні свою вину у вчиненому адмінправопорушенні не визнав. Пояснив, що 04 липня 2021 року біля 23 год. коли їхав мотоциклом додому, позаду помітив поліцейський автомобіль, однак не впевнений, що на ньому були увімкнені проблискові маячки, а тому не зупинявся. Коли автомобіль наздогнав його, поліцейські, які у ньому знаходилися, почали бити його палицею по спині, у зв`язку з чим він зупинився.

Вважає, що поліцейські належним чином його не зупинили, пояснення, які він підписав, писав сам поліцейський. Також вказав, що не перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Попри невизнання порушником своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, його винуватість у вчиненому підтверджується наявними у справі доказами.

Зокрема, факт відмови порушника від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння стверджується відеозаписами, зробленими нагрудною камерою поліцейського, які містяться в матеріалах справи, з яких вбачається, що на пропозицію поліцейського підсудний відмовився пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння за допомогою алкотестера на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі.

Читайте також: Чоловік, який автомобілем їздив напідпитку в Камені-Каширському, заплатить понад 17 тисяч штрафу

Винуватість порушника у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується доданими до протоколу про адміністративне правопорушення та дослідженими доказами.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього 17 000 гривень штрафу, з позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

Також порушник заплатить в дохід держави 454 гривень судового збору.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром