На території Волинської та Рівненської областей відбудуться щорічні пригодницькі перегони «Доброволець»

20 Вересня 2021, 10:00
На території Волинської та Рівненської областей відбудуться щорічні пригодницькі перегони «Доброволець» АНОНС 1210
На території Волинської та Рівненської областей відбудуться щорічні пригодницькі перегони «Доброволець»

Територією Волинської та Рівненської областей пролягатиме маршрут щорічних туристичних змагань «Доброволець. Осінь».

Захід присвячений Героям 35 Сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ» відбудеться 9–10 жовтня. Про це Спорт на Районі повідомили організатори.

Змагання відбуваються у форматі пригодницьких перегонів. Участь можуть брати всі охочі, віком від 14 років. Також потрібно сформувати команду від 2 до 5 учасників та обрати категорію складності. Є наступні варіанти: 12 годин (піша дистанція); 24 години (піша дистанція); 24 години (велодистанція).

Щоб перемогти командам необхідно набрати більшу кількість балів в межах контрольного часу.

«Але мета «Добровольця» полягає не лише у тому, хто краще орієнтується, швидше їде на велосипеді чи перемагає. Ми даємо шанс людям випробувати себе, знайомимо з героїчною історією, відкриваємо нові місця краю. Та зрештою «Доброволець» – це нагода весело та активно провести час з друзями»,  – зазначив голова оргкомітету змагань Павло Данильчук.

Загалом організатори планують розставити близько 75 контрольних пунктів на території площею 800 км2. Серед КП будуть історичні місця. Зокрема і ті, які пов’язані з періодом національно-визвольних змагань ХХ століття. 

Реєстрація на змагання триває до 5 жовтня.

Також організатори пропонують учасникам трансфер з Луцька до місця старту та у зворотному напрямку.

 

Довідково: 

змагання «Доброволець» проводяться з 2010 року. Спочатку це були виключно зимові перегони, проте з 2019 року, через великий попит, організатори додали ще осінній етап змагань. За весь період історії змагань в них взяли участь понад  3 тисячі учасників з різних регіонів України, а також з країн ближнього закордоння (Польща, Білорусь). На зимових змаганнях цього року було 312 учасників.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024