Опалювальний сезон у школі села Брониця розпочнеться вчасно, – обіцяють у відділі освіти

13 Жовтня 2017, 12:46
4443

На сайті Камінь-Каширського відділу освіти дали відповідь на закиди ЗМІ та «несправедливе згущення фарб навколо ситуації, що склалася» із трубою у школі села Брониця.

Отже, подаємо текст відповіді без змін:

«Про те, що димар в аварійному стані і потребує заміни було відомо дирекції школи, відділу освіти задовго до початку навчального року. Велася планова робота щодо пошуку і заміни труби. Станом на 09.10.2017 року труба вже встановлена, а це ще раз підтверджує те, що відділ освіти райдержадміністрації володіє інформацією і своєчасно реагує на виявлені проблеми. Районна влада ніколи не стоїть осторонь освітянських питань. Із районного бюджету своєчасно спрямовуються відповідні кошти  на створення безпечних та комфортних умов для учасників навчально-виховного процесу закладів освіти, зміцнення їх матеріально-технічної бази.

На жаль, деякі батьки ( у тому числі батьки – депутати сільської ради), замість того, щоб перейнятися ситуацією і спільно допомогти вирішити питання щодо створення комфортного середовища, зберегти життя і здоров`я наших дітей, хочуть бачити тільки погане і знаходити в усьому винних.

До речі, у котельні є 4 котли і труба, яка була демонтована ( а не впала сама), обслуговувала  2 котли, а  для 2 інших  влаштовано  димохід. Тому опалювальний сезон почався б вчасно, навіть якби цю трубу не замінили. Приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Брониця типове,  введено  в експлуатацію  32 роки тому. Всі ці роки учні школи користуються внутрішніми туалетами, тому труба небезпеки  для життя і здоров`я дітей не становила.

Недостовірною є інформація про те, що перед початком навчального року котельня не перевірялася. В школі наявний Акт – дозвіл  щодо обстеження шкільних приміщень та паспорт готовності до роботи в опалювальний сезон складений  у відповідності з вимогами із зазначенням зауважень.

Паливні матеріали (торфобрикет близько 160 тонн) зберігаються у спеціально обладнаному складі, а ті, що знаходилися на території котельні, були привезені напередодні (36 тонн).

Щодо роботи кочегарів: у 2016-2017 навчальному році в закладі працювали   7 сезонних і 1 постійний працівник. Вони працюють позмінно згідно з графіком роботи, затвердженим директором школи та погодженим профспілковим комітетом. Насправді, вони не «проживають» у підсобці. Підсобка слугує місцем для зберігання робочого  інвентарю та спецодягу».

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром