Камінь-Каширський: урочисту академію присвятили 14 жовтня

13 Жовтня 2017, 18:48
1993

Визначній даті 14 жовтня присвятили урочисту академію, яка відбулася сьогодні, 13 жовтня, в актовій залі районного будинку культури.

В урочистостях взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу, активісти Революції Гідності, учасники АТО, волонтери, громадськість районного центру, – повідомляє прес-служба РДА.

Відкрив тематичний захід заступник голови районної ради Сергій Дмитрук:

– Щороку 14 жовтня ми зустрічаємо особливо шановане свято Покрови Пресвятої Богородиці. Разом з тим, враховуючи історичні фактори, цей день об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх героїв. Перш за все, це свято пов’язане з розвитком війська та козацтва, національно-визвольним рухом та боротьбою нашого народу за суверенітет і цілісність земель у всі часи.

Після звучання Державного Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв, які поклали своє життя на вівтар боротьби за кращу долю для своїх дітей, за мирне небо і за соборність України.

Затим виступив голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук. У своїй промові керівник виконавчої гілки влади в районі наголосив на нерозривності героїчних і духовних традицій, втілених воїнами минувшини та сьогодення.

– Варто зауважити, що Україна переосмислює витоки власної державності, а тому ми не можемо не згадати подій, які є не менш знаковими в нашій історії: Українська революція 1917-1921 років, Студентська революція на граніті. Ці події стали переломним моментом в утвердженні України, її національних інтересів, – зауважив Валерій Савович. – Дорогі друзі! Ніхто не буде перечити, що сьогодні, коли в Україні тривають бойові дії, коли гинуть наші хлопці, – не до велелюдних гулянь. Однак, ми не повинні піддаватися відчаю, бо саме на це очікує ворог. Скажу ствердно: його очікування – марні! Перемога обов’язково буде за нами!

Валерій Дунайчук висловив глибоку вдячність краянам за єдність, небайдужість, активну громадянську позицію та патріотизм.

Свої вітальні слова озвучив і міський голова Василь Бондар.

Опісля – церемонія нагородження відданих синів України, які зі зброєю в руках на заклик держави кинулися боронити її від зазіхань агресора, які своєю активною діяльністю підтримують українське воїнство.

Почесні грамоти та подяки, пам’ятні медалі «За оборону рідної держави», «За гідність та патріотизм» воїни АТО і волонтери отримали з рук голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, заступника голови районної ради Сергія Дмитрука, голови ради правління громадської організації ветеранів АТО «Побратим» Андрія Чурака та його заступника Валентина Мельника.

Окрім того, військовий комісар районного військового комісаріату Олександр Полянко вручив бійцям нагрудні знаки «Учасник АТО», а також відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

– Історія, яка твориться на наших очах, закарбується золотими літерами в пам’яті кожного. Не забуваймо, у нас єдина мета – перемога, відновлення миру в країні та розвиток держави у європейському співтоваристві. Вітаю вас із Днем захисника України. Міцного здоров’я усім, добра та благополуччя! Нехай живе та процвітає українська нація. Слава Україні! – насамкінець побажав Сергій Дмитрук.

Працівники культури, вихованці дитячої школи мистецтв пошанували винуватців свята змістовною концертною програмою, яка включала також патріотичний флешмоб «Україна – понад усе!»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром