З 23 вересня у районі діють карантинні заходи відповідно до «жовтого» рівня епіднебезпеки

24 Вересня 2021, 11:20
З 23 вересня у районі діють карантинні заходи відповідно до «жовтого» рівня епіднебезпеки 1321
З 23 вересня у районі діють карантинні заходи відповідно до «жовтого» рівня епіднебезпеки

У вівторок, 21 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила «жовтий» епідеміологічний рівень по всій території України. 

Про це інформує пресслужба РДА.

Посилення карантинних заходів відбудеться з 23 вересня. Таке рішення було ухвалене через погіршення епідеміологічної ситуації в державі. Стрімкий ріст захворюваності на COVID-19 спостерігається й на Камінь-Каширщині.

«Закликаємо жителів району дотримуватися обов'язкового маскового режиму та рекомендованої соціальної дистанції (1,5 м), а також нагадуємо про обмеження, котрі діятимуть від завтра в умовах «жовтого» рівня епіднебезпеки», - йдеться у дописі.

  • - заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • - не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 м;
  • - кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50 % місць у кожному окремому залі;
  • - спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. м площі.

Заборони, що діятимуть у «жовтій» зоні, не будуть застосовуватися на ті заклади, де персонал і відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження щодо перенесеної хвороби.

Вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024