На Волині визначили найкращу бригаду екстреної меддопомоги

26 Вересня 2021, 18:00
На Волині визначили найкращу бригаду екстреної меддопомоги 2005
На Волині визначили найкращу бригаду екстреної меддопомоги

У Луцьку відбувся п'ятий Волинський обласний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги.

Про це йдеться на сторінці Всеукраїнської ради реанімації у фейсбуці.

Екстремальні умови, максимально наближені до реальних, шість непростих завдань та сім годин безперервної напруженої роботи – такими виявилися змагання для 12 команд-учасниць – бригад швидких екстрених медичних допомог з Любомльського, Камінь-Каширського (с.Піщане), Старовижівського (с.Сереховичі), Ратнівського (с.Заболоття), Ківерцівського, Горохівського (с.Шклінь), Нововолинського, Луцького (ЕМД №1 та №2), Маневицького, Турійського (с.Купичів), відділу медицини катастроф ЕМД.

Організатори – професійна медична організація «Всеукраїнська Рада Реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги».

Професійно, динамічно, колоритно – у Всеукраїнській раді реанімації вкотре переконалися, що змагання бригад ЕМД – то не просто розвага, а перевірка на професійність, витривалість, вміння діяти чітко та злагоджено в екстремальних ситуаціях.

Кваліфіковані судді Всеукраїнської ради реанімації оцінювали професійність учасників у шести креативних завданнях, в тому числі, при роботі з травмою, критичними пацієнтами, дітьми та при виникненні надзвичайних ситуацій.

«Це вже п‘яті обласні змагання на Волині. Щороку рівень професійності наших медиків стає все вищим, зростає і їхня впевненість під час виконання завдань. Чудово також мати підтримку обласної державної адміністрації та обласної ради, які цікавляться реаліями життя нашої «екстренки» та беруть активну участь у вирішенні будь-яких питань», – каже директор Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль. 

Чемпіонат відбувся відповідно до Положення про проведення змагань бригад ЕМД, розробленого членами ВРР. Завдяки даному документу, затвердженого, до речі, на рівні держави, вдається дотримуватися основних вимог, що стосуються, в тому числі таймінгу, суддівства, матеріально-технічного забезпечення завдань і т. д.

«Обласні чемпіонати бригад ЕМД наразі відбуваються по всій Україні, – каже Голова Координаційної Ради ВРР Віталій Крилюк. – І ми можемо стверджувати, що рівень цих змагань дійсно професійний. Природно, що щось учасникам вдається краще, щось гірше, але в цілому форматом змагань та їхнім результатом ми задоволені».

За результатами чемпіонату було визначено кращі бригади у кожному з шести завдань, і, звісно, троє переможців:

1 місце: відділ медицини катастроф «ВОЦЕМДМК»

2 місце: Любомльське відділення ЕМД

3 місце: Нововолинське відділення ЕМД.

А чемпіона «Волинських медичних ралі-2021» чекають на Всеукраїнських змаганнях бригад ЕМД.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром