ДП «Камінь-Каширськагроліс»: рік позитивних змін

17 Жовтня 2017, 15:53
6192

Вже рік колектив державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс» працює в нових та затишних приміщеннях, де зроблено капітальний добротний ремонт. А днями виповниться рік перебування директора Олександра Грицая на займаній посаді.

Отже, як пережили рік змін працівники лісгоспу та що зроблено зокрема, дізнаємося з перших вуст.


 

– Рік видався нелегким, оскільки чимало завдань, які стояли на часі, потребували і фінансової підтримки, і фізичних зусиль. Більше 5 352 тис. грн. було витрачено на капітальний ремонт адміністративного та виробничих приміщень, придбання меблів, устаткування для роботи, благоустрій прилеглої території. Це великі кошти. Та натомість сьогодні ми працюємо в новому затишному приміщенні. Люди задоволені умовами праці, а це – найголовніше, – розповідає Олександр Анатолійович.

 





1

1




 

Задоволені працівники лісгоспу і зарплатами. За словами директора, середньомісячна зарплата одного працюючого на підприємстві зросла на 2798 грн. і  нині складає 8151 грн. Заборгованість по заробітній платі відсутня і працівникам окрім того виплачують премії. 

Для штатних бригад, зокрема працівників, які трудяться на лісосічних роботах, перевозять продукцію або стоять за станками, створили також максимально комфортні умови праці. Люди забезпечені спецодягом, засобами індивідуального захисту, а в побутових приміщеннях провели капітальний ремонт.

 





 

– На ведення лісового господарства за рік витрачено 10430 тис. грн, – підкреслює Олександр Грицай. – Більше 3 030 тис. грн. пішло на капітальні інвестиції. Ми придбали лісопильне обладнання (дві пилорами та верстат), новий фронтальний навантажувач, два легкових автомобілі для патрулювання лісових масивів, три причепи для перевезення лісопродукції, необхідне обладнання для посадки та догляду за лісовими культурами та ін.  

 



 

Зазначимо, що підприємство дотримується фінансової дисципліни і своєчасності розрахунків із державою. За даними ДП «Камінь-Каширськагроліс», податків та зборів у бюджети сплачено 10 790 тис. грн., в тому числі до державного бюджету – 6 012 тис. грн., до місцевого – 2 800 тис. грн. Єдиного соціального внеску  сплачено 1 978 тис. грн.

Досягати поставлених завдань підприємству вдається самотужки, ефективно розвиваючи лісогосподарювання. За проаналізований період воно реалізувало продукції на загальну суму 43 388 тис. грн. Це більше від запланованих показників на 7237 тис. грн. Ним заготовлено 53 тис. метрів кубічних лісопродукції. 45 відсотків виготовленої продукції відправляється на експорт.

– Звичайно, лісівники докладають масу зусиль і до лісовідновлення. Цьогоріч в рамках лісокультурної кампанії посаджено 120 га лісу, проведено сприяння природньому поновленню на площі 183 га. Проведений догляд  за лісовими культурами на площі 459 га.  – звертає увагу Олександр Анатолійович. – Аби вберегти ліси від пожеж, було створено 393 км мінералізованих смуг та здійснено догляд за  мінсмугами протяжністю 246 км.

Приємно, що громадськість краю з задоволенням долучається до проведення лісокультурних робіт. Незамінними помічниками в багатьох добрих справах виступають і діти. З вересня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. села Полиці запрацювало шкільне лісництво. Зовсім незабаром вони будуть мати природничий, належно облаштований для практичних занять кабінет.

У той же ж час ДП «Камінь-Каширськагроліс» продовжує підтримувати військових та сім’ї військовослужбовців, які виконують важливий обов’язок в зоні АТО.

Крім того, постійно підтримує наших колег-лісівників зі сходу, яким  сутужно через відсутність бюджетного фінансування. Щомісяця цим колективам надаємо допомогу у вигляді одноденного заробітку.

Дбаємо про людей, з якими живемо поруч. Реконструйовані цьогоріч рекреаційні пункти «Боровичок» та «Кордон», що в Бузаківському лісництві, «Дубецьке» - в Полицівському лісництві, нині гостинно запрошують відвідувачів. На зазначені роботи було витрачено 312 тис. грн. Радує, що люди помічають наші старання і відповідають взаємоповагою, не псують дерев'яних споруд, залишають території після відпочинку прибраними.   

Найбільша гордість нашого колективу - його працівники. Я вдячний колегам за підтримку, розуміння у важкий час змін, який нам довелося пережити. Здається, що найскладніше - вже позаду, а попереду - багато ще нереалізованих завдань, в котрі, впевнений, кожен із працівників  вкладе свою власну частку. І за це їм вже наперед вдячний.

 

Віктор Гребенюк.

4

 

Коментарі
17 Жовтня 2017, 19:23
"ми працюємо в новому затишному приміщенні.": давно знайомий з цим колективом але вс-таки багатьох цікавить становище з цілим майновим комплексом який у свій час було успішно як будь-то "приватизовано" бувшим головою РДА. Яка доля цього майна та кримінальної справи по тому факту про який неодноразово тут на цьому сайті та в інших місцях місцевих ЗМІ балакалося як стовідсоткова крадіжка державного майна?
17 Жовтня 2017, 22:58
це ж скільки вони вкрали з марчуком
17 Жовтня 2017, 23:20
"це ж скільки вони вкрали з марчуком": не треба балаболити оскільки Вони разом нічого не крали і в першу чергу тому що Вони були антогоністами тобто один на одного писали, говории та таке інше. Останнє це було коли пан Марчук подав на пана Вовка до районної ради запит з приводу звернення його виборців до районної ради. Раніше перед тим пан Вовк "відібрав" у пана Марчука його власного бухгалтера і так далі.
18 Жовтня 2017, 22:02
цікавий колектив на цьому фото
19 Жовтня 2017, 15:26
А особливо цікава ота кучеряшечка по середині.Мабуть весь агроліс в неї закоханий.До речі,Ізя,як ти ставишся до службових романів?
19 Жовтня 2017, 17:51
Справа молода, чому б і ні? Головне баланс інтересів дотримати.
19 Жовтня 2017, 18:50
Тобто?Який баланс?Можна я прикинуся ніби не поняла вас?
19 Жовтня 2017, 20:31
Ви ж юрист і вивчали логіку. Потреба-інтерес-мотив. Синонім балансу рівновага. Звідси слідує зрівноважені потреби, інтереси та мотиви.
20 Жовтня 2017, 01:33
поступили на навчання дуби, а випустили липу (це лісники)
23 Жовтня 2017, 17:01
Нехай буде що я юрист,хоча в душі я космонавтка....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024