У Камені-Каширському відбулося засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

02 Жовтня 2021, 10:00
У Камені-Каширському відбулося засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 1386
У Камені-Каширському відбулося засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

У п'ятницю, 1 жовтня, у Камінь-Каширській громаді відбулось термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це інформує сайт Камінь-Каширської міської громади.

До міської ради надійшов лист Ради національної безпеки і оборони України про те, що епідемічна ситуація станом на 28 вересня 2021 року у Камінь-Каширській громаді погіршилася, рівень захворюваності становить 525 випадки на 100 тис. населення. Приріст захворюваності складає 57,48%.

В ході засідання комісія вирішила забезпечити неухильне дотримання протиепідемічних заходів та обмежень, що встановлені Постановою для жовтого рівня епідемічної небезпеки. 

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів матимуть «жовтий» чи «зелений» COVID-сертифікат.

Камінь-Каширському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській  області спільно з Камінь-Каширським районним відділом поліції ГУНП в області рекомендувати забезпечити:

  • здійснення заходів державного санітарно-епідеміологічного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, регулярних моніторингових перевірок закладів освіти, релігійних організацій,  ринків,  закладів громадського харчування, торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами щодо дотримання суб'єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого рівня епідемічної небезпеки;
  • посилений контроль за виконанням обмежень, що визначені Постановою, протокольним рішенням Державної комісії та вжиття передбачених чинним законодавством заходів для притягнення до відповідальності осіб за їх порушення;
  • посилити контроль за дотриманням карантинної вимоги по забороні проведення масових заходів за участю більше 1 особи на 4 кв.метри будівлі або території;
  • посилити контроль за дотриманням маскового режиму в громадських приміщеннях та громадському транспорті, дистанції в 1,5 метра.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024