Камінь-каширців просять зберігати спокій – у місті відбуваються навчання з цивільного захисту

19 Жовтня 2017, 10:17
1427

Сьогодні, 19 жовтня, в місті Камені-Каширському відбуваються навчання сил та засобів цивільного захисту.

У рамках цього заходу відпрацьовуватимуться практичні дії спеціалізованих аварійних служб і підрозділів швидкого реагування щодо ліквідації наслідків аварії на об’єктах паливно-енергетичного комплексу, - повідомляють у прес-службі РДА.

Отож, тема навчань – «Дії працівників підприємства та районних спеціалізованих служб цивільного захисту у разі вибуху твердопаливного котла, який забезпечує обігрів Камінь-Каширської центральної районної лікарні, навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія № 2» та Будинку школяра».

Просимо громадян зберігати спокій!

Коментарі
19 Жовтня 2017, 14:40
&quot;... відбуваються навчання сил та засобів цивільного захисту&quot;. Мене цікавить, у який спосіб буде здійснюватися навчання ЗАСОБІВ цивільного захисту? Засоби - це техніка,обладнання, механізми, прилади тощо.<br/>Ось витяг з Кодексу цивільного захисту України. &quot; засоби цивільного захисту - протипожежна, аварійно-рятувальна та інша спеціальна техніка, обладнання, механізми, прилади, інструменти, вироби медичного призначення, лікарські засоби, засоби колективного та індивідуального захисту, які призначені та використовуються під час виконання завдань цивільного захисту;&quot; <br/>Зрозуміло, що автор цього повідомлення, скоріше за все, користувався документацією рятувальників, які навчать кого хоч і що хоч. У народі колись казали, що міліціонер і до стовба причепиться. Мабуть це ще з тих часів лишилося і утверджується у правонаступників.
19 Жовтня 2017, 18:15
Пане Хрін так сили й навчають використовувати засоби для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. А ще є заходи, розумієте збір сил, евакуація населення, оповіщення тощо. Заплуталися трохи, з ким не буває. Тим більше, що стиль писанини в рятівників шаблонно-трафаретний (не творчий).
19 Жовтня 2017, 22:58
&quot;Дії працівників підприємства та районних спеціалізованих служб цивільного захисту у разі вибуху твердопаливного котла, який забезпечує обігрів Камінь-Каширської центральної районної лікарні, навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія № 2» та Будинку школяра»&quot;: тут можна прокоментувати двояким способом. Перший це навчання відбувається саме біля тих організацій для яких сьогодні як говорять проводиться антиукраїнський Закон про Медичну реформу. Після цієї реформи вже не треба буде опалювати площі Медичних приміщень - Центральної районної лікарні оскільки держава не буде давати гроші на обігрів. Забезпечено у Законі. Подякували. Друге - рівно десь приблизно два роки тому чи менше подібні навчання вже проводили і саме у цій Котельні. Пригадаймо панове коли спільнота трохи потролила пана Дмитрука, бувшого голову РДА якого десь за місяць чи два й звільнили з посади тому прийняття рішення про навчання у цьому &quot;закладі&quot; це по суті навіть не то, що непрофесійний підхід до вимог часу та Закону але й просто перш за все дивує своєю банальністю. І по- третє. Ця котельня яка опалюється сьогодні дровами не носить у собі небезпеки це сто процентів. Оскільки якщо палити дровами то небезпеки не має і не буде одразу ж того як вимкнута електроенергія, оскільки немає піддуву в котел повітря, й немає вогню тому піаритися на буцім-то небезпечній ділянці це просто туфта на посному маслі. НЕ може бути небезпеки якщо вогонь прямо пропорційно не підтримується повітрям та піддувом, котел одразу гасне. Дрова не можуть бути аж такими небезпечними у замкненому просторі по відношенню наприклад до ГАЗУ який може бути мати не контрольований вихід у простір поза котлом.
20 Жовтня 2017, 01:39
Я до надзвичайників особливих претензій не маю, оскільки для них головне не проспати пожежу і забезпечити корпоративне гасло цього відомства &quot;Запобігти, врятувати, допомогти&quot;. Але ж сайт читають молоді люди і через друковане на папері чи в електронній формі здобувають собі &quot;знання&quot;. Навчати можна сили ЦЗ, а от засоби можливо лишень застосовувати, готувати, ремонтувати тощо, оскільки сили - це люди, а засоби - це прилади, майно, техніка і т.п. Але, коли протигаз пише/друкує, а пожежника/інспектора використовують не за призначенням - змащують під час інспекційної перевірки - то тоді &quot;маємо те, що маємо...&quot;
20 Жовтня 2017, 02:36
Таким чином полкан Говорущак,-начальник пожежного училища, навчальний процес організував неважно, бо його випускники &quot;навчають&quot; засоби.
20 Жовтня 2017, 11:19
Так тільки ж у 2013 році закладу Говорощака призначили статус Вищого професійного училища, то ще й не було коли толком набрати відповідних обертів та рівня. А, скажімо, наше Камінь - Каширське ВИЩЕ профтехучилище у 2010 році було вже відмічено на всеукраїнському рівні і йому було присвоєно почесне звання «Флагмани освіти України». Ось де місцевим рятувальникам варто пройти курси підвищення кваліфікації, аби навчати &quot;сили&quot; та готувати &quot;засоби&quot;, тут добре знають, що сила - це штукатур, а засобом реалізації цієї сили є хоппер-ковш ))
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром