На Камінь-Каширщині комісія з питань ТЕБ та НС прийняла додаткові протиепідемічні заходи

06 Жовтня 2021, 14:45
На Камінь-Каширщині комісія з питань ТЕБ та НС прийняла додаткові протиепідемічні заходи 1808
На Камінь-Каширщині комісія з питань ТЕБ та НС прийняла додаткові протиепідемічні заходи

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося сьогодні, у вівторок, 5 жовтня, під керівництвом голови райдержадміністрації Ольги Ващук.

Про це інформує прес-служба РДА.

Інтенсивність захворювання на COVID-19 у Камінь-Каширському районі не вщухає, а продовжує щодня набирати оберти. Про досить складну епідситуацію свідчить і повна завантаженість медичних закладів пацієнтами, котрі мають відповідний діагноз. 

Враховуючи зазначене вище, прийнято низку рішень, спрямованих на протидію поширенню у районі коронавірусної хвороби. 

Зокрема, очільникам територіальних громад, керівникам установ та організацій рекомендовано посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів і обмежень. Мова – про належне виконання карантинних норм у місцях масового скупчення людей, громадському транспорті, під час проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних) заходів.

Натомість Камінь-Каширському міському голові – заборонити на території громади проведення культурних, спортивних та розважальних заходів. 

Інші масові дійства здійснювати з неухильним дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Слід зазначити, що правоохоронні органи щоденно проводитимуть моніторингові перевірки про дотримання громадянами та суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів. 

«Аби зменшити рівень захворюваності, а тим самим уникнути ще більш жорстких карантинних обмежень, повинен бути високий відсоток вакцинованого населення. Адже щеплення – це єдиний метод боротьби зі страшною недугою. Кожен повинен це усвідомити. Тож будьмо всі свідомі», – говорить очільниця виконавчої гілки влади краю Ольга Ващук.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024