На Волині збільшили кількість лікарень, які прийматимуть хворих на коронавірус

06 Жовтня 2021, 16:27
На Волині збільшили кількість лікарень, які прийматимуть хворих на коронавірус 1631
На Волині збільшили кількість лікарень, які прийматимуть хворих на коронавірус

Через збільшення кількості хворих на коронавірус на Волині розширили перелік лікарень, де надають допомогу таким пацієнтам.

Про це стало відомо у вівторок, 5 жовтня, під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації, пише Перший. 

Заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук повідомила, що зараз в лікарнях перебуває 733 пацієнти з ковідом, з них 22 – на апаратах штучної вентиляції легень. До вчорашнього дня завантаженість ліжок була 67%, але після розширення мережі закладів, де надають допомогу таким хворим, рівень завантаженості – 62,5%. 

Зараз хворих на ковід приймають Волинська обласна клінічна лікарня, Волинська обласна інфекційна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня (шпиталь на базі пологового будинку), Ковельське медичне об’єднання, Володимир-Волинська лікарня, Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства, Камінь-Каширська лікарня, Любомльська. 

«Ми плануємо ще додати 40 ліжок, зокрема в Камінь-Каширській – 20 ліжок і Ковельській лікарні – 20, адже там досить високий рівень. В Камінь-Каширській лікарні – 95 % завантаженості, в Ковелі – майже 90 %», – додала Людмила Тимощук.

4 жовтня до переліку також потрапили Луцька районна і Маневицька районна лікарні. Іваничівська та Нововолинська лікарні зараз визначені як резервні.

«За день 4 жовтня госпіталізовано 500 людей в області. Це надто великий показник і ознака того, що перебіг хвороби став тяжчим. За вчора – сім летальних випадків», – сказала Людмила Тимощук.

Читайте також: Волинська область за крок до червоної зони, — облдержадміністрація

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром