У Камінь-Каширській громаді вшанували пам’ять жертв Голокосту

07 Жовтня 2021, 14:00
У Камінь-Каширській громаді вшанували пам’ять жертв Голокосту 1357
У Камінь-Каширській громаді вшанували пам’ять жертв Голокосту

У Камінь-Каширській громаді вшанували пам’ять жертв Голокосту.

Про це інформує Камінь-Каширська міська громада.

Друга світова війна вписана в історію кривавими літерами, але й у ній є сторінки, які виділяються особливими багровими фарбами. До таких подій, від яких холоне кров і серце завмирає від жаху належить трагедія Бабиного Яру. Цього річ минає 80 років від тих страшних розстрілів. Більш як 100 тисяч євреїв, ромів, українських націоналістів отримали вічний спочинок у київському урочищі.

Окупаційна нацистська влада ніде не жалувала людей, яких вважала зайвими. Тому місцями фізичного знищення «ворожого населення» вкрита вся Україна. Є й на камінь-каширській землі місцини просочені кров’ю, розстріляних євреїв. 

У середу, 6 жовтня, міський голова Віктор Пась, очільниця райдержадміністрації Ольга Ващук та голова районної ради Віктор Сус відвідали місця у Камені-Каширському та його околицях, пов’язані зі знищенням євреїв. 

Так, очільники громади та району поклали квіткові композиції до пам’ятників на місцях розстрілу євреїв у місті та урочищі Силікатне, а також на місці гетто у центрі Каменя-Каширського та вклонилися прахові невинних жертв. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024