Директорку Камінь-Каширського краєзнавчого музею нагородили Премією імені Героя України

21 Жовтня 2017, 18:16
2947

Нещодавно у рамках проведення VI Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання» відбулося вручення  Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України 2017 року.

Урочистість проходила у стінах Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Відповідно до рішення Президії НСКУ від 28 вересня 2017 року лауреатами премії стали представники Волинської, Житомирської,  Київської та Хмельницької обласних організацій Спілки,  – повідомляє Національна спілка краєзнавців України.

Отже отримали її Лариса Копійченко, Віра Мельник, Oleg Pogoreletc, а також наша Наталія Пась.


 

Наталія Олександрівна, директор Камінь-Каширського народного краєзнавчого музею, є автором понад 10 краєзнавчих праць з етнографії, пам’ятко-охоронної справи, новітньої історії України.

Вона постійно бере участь у краєзнавчих конференціях і є організатором конференцій, круглих столів, автором багатьох тематичних виставок та інших заходів у районі. Наталія Пась також – секретар осередку НСКУ у Камінь-Каширському районі. Має ряд нагород обласних і НСКУ та є лауреатом обласної і районної краєзнавчих премій.

Тож Район.Камінь-Каширський з приємністю вітає постійну дописувачку Наталію Олександрівну Пась із заслуженою нагородою.

 

Довідково.

Загальноукраїнська Премія імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України присуджується з 2013 року щорічно окремим діячам за вагомий внесок у дослідження і збереження культурної спадщини України та розвиток музейної справи.

Рішення про присудження загальноукраїнської Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України затверджується Президією правління Національної спілки краєзнавців України. Вручення премії здійснюється в жовтні, що приурочено до дня народження М.І.Сікорського (13 жовтня 1923 р.), у межах Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання» у м. Переяславі-Хмельницькому (ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди») в урочистій обстановці, за участю краєзнавчого активу та широкої громадськості, висвітлюється у засобах масової інформації.

Особам, які відзначені премією, присвоюється звання «Лауреат Премії імені Героя України Михайла Сікорського» з врученням Диплома, почесного знака і грошової премії.

 

 

Коментарі
21 Жовтня 2017, 21:34
Вітаю пані Наталю з цією справді високою нагородою, оскільки вона не знаходиться у заскорузлих руках чиновників. Впродовж багатьох років тихою сапою Наталія Пась професійно, цілеспрямовано та без зайвого пафосу працює над відтворенням справжньої історії нашого краю, на перетворення місцевого краєзнавчого музею у один з потужних інструментів формування у молоді їх освітніх та світоглядних якостей. Наша пошана і вдячність Вам за це, Наталіє Олександрівно! Й низький уклін!
21 Жовтня 2017, 21:43
Наше майбутнє в минулому.
21 Жовтня 2017, 22:45
Хороша і розумна жінка, з якою приємно працювати
22 Жовтня 2017, 02:07
А деж наукові відкриття. Так це справа науковців, проте в нашій країні можливе все. Шкода.
22 Жовтня 2017, 14:37
Випускник мабуть не ликом шитий, бо відрізняє відкриття від винаходу, а винахід від раціоналізаторської пропозиції.
22 Жовтня 2017, 18:12
Ой не ликом шитий той випускник! то правда, бо не вивчив у школі, що сполучник "де" з часткою "ж" пишеться окремо!
25 Жовтня 2017, 01:10
Очевидно "до 777" також у школі вчився ненайкраще, оскільки не знає, що після знаку оклику речення починається з великої літери.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром