У Камінь-Каширському районі розпочали перевірку з питань соціального захисту населення

12 Жовтня 2021, 14:00
нарада в РДА 1416
нарада в РДА

Упродовж десяти днів у профільних структурних підрозділах райдержадміністрації та територіальних громад району працюватимуть фахівці Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Волинській області. 

Про це інформує пресслужба РДА.

Перевірка стартувала у Любешові 11 жовтня 2021 року. Аби узгодити певні організаційні моменти, відбулася робоча зустріч голови райдержадміністрації Ольги Ващук, начальника управління соціального захисту населення РДА Максима Демидюка з начальницею новоствореного територіального органу Світланою Мишковець, яка й куруватиме відповідну роботу.

У ході розмови Світлана Євтихіївна окреслила головні функції очолюваного відомства. За її словами, пріоритетом у діяльності Нацсоцслужби є контроль за дотриманням законодавства у сфері державних соціальних гарантій та захисту прав дітей. Разом з тим – методичне забезпечення і координація дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у наданні базових соцпослуг, здійсненні соціальної підтримки відповідно до потреб жителів.

Своєю чергою голова райдержадміністрації Ольга Ващук запевнила про максимальне сприяння у здійсненні перевірки. Мовляв, працівникам сфери соціального захисту району буде корисно отримати кваліфіковані роз’яснення, тим самим удосконалити практичне застосування законодавства щодо надання соціальних послуг і захисту прав дітей безпосередньо на місцях.

Довідково:

Національна соціальна сервісна служба України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики і який реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, захисту прав дітей, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024