У Камінь-Каширській громаді привітали захисників та волонтерів

13 Жовтня 2021, 11:00
У громаді привітали захисників та волонтерів 1524
У громаді привітали захисників та волонтерів

У Камінь-Каширській громаді вручили почесні відзнаки військовослужбовцям і волонтерам з нагоди Дня захисників і захисниць України

Про це інформує пресслужба РДА.

14 жовтня, Україна відзначатиме День захисників і захисниць, який збігається із великим релігійним святом Покрови Пресвятої Богородиці. В цей день також вшанують подвиги Української повстанської армії, з часу створення якої цьогоріч минає 79 років.

Щоб віддати повагу захисникам України та засвідчити пам’ять загиблим Героям, у стінах Центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради напередодні відбулися урочистості. Зважаючи на складну епідемічну ситуацію, тематичний захід пройшов у вузькому колі та з дотриманням карантинних вимог. Серед присутніх – воїни АТО/ООС і волонтери.

У патріотичному дійстві взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус і міський голова Віктор Пась.

«14 жовтня – день, який поєднав у собі велич українських традицій та незламного духу, а водночас – скорботу від втрат відданих синів і дочок Батьківщини. Спокій у державі, мирне небо над головою, затишок вдома щодня оберігають тисячі людей: мужні воїни, які демонструють справжній героїзм та самопожертву у жорстоких боях, в наступі чи обороні, а також сильні жінки, які пліч-о-пліч із чоловіками у лавах української армії та волонтерських рядах захищають рідну землю від ворога. Тому недарма нинішнє державне свято отримало нову назву – День захисників і захисниць. Низький уклін вам, шановні, та щирі побажання здоровʼя, злагоди, віри у власні сили та в Україну!» – звернулася до присутніх очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

Ольга Петрівна вручила почесні відзнаки військовослужбовцям Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки: Володимирові Лойку, Олександрові Борисюку, Юрію Круглову; активістам волонтерського руху: Олегові Барану, Вікторові Семенюку, Іванові Сухацькому.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих Героїв і поклали квіти до пам’ятників борцям за Україну.

Нагадаємо, що 3 серпня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» № 1643-ІХ, відповідно до якого назва свята «День захисника України», яке щороку відзначається 14 жовтня, змінюється на «День захисників і захисниць України». Таке рішення прийняте з метою сприяння гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів обох статей. Адже багато жінок нарівні з чоловіками беруть участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024