Водії можуть обирати номерні знаки онлайн: запрацював новий сервіс

14 Жовтня 2021, 11:00
Сервісний центр МВС запустив онлайн-сервіс 4644
Сервісний центр МВС запустив онлайн-сервіс

Сервісний центр МВС запустив онлайн-сервіс для зручності автовласників. Відтепер перевірити і вибрати номерний знак із бажаними цифрами можна онлайн.

Про це пише сайт 12 канал.

Відтепер інформація про всі номерні знаки є у вільному доступі. Щоб вибрати бажаний, автовласникам не потрібно їхати до фахівців – достатньо самотужки зайти на сайт та клікнути кілька разів.

«Це зручність для громадян. Тому що багато хто сьогодні хоче підібрати номер чи по даті народження, по рокові народження, чи, можливо, якась пам’ятна дата, комбінація, чи, можливо, всім подобається число сім. Як свідчить із практики, з аналітики, це зручно для людей, як то кажуть, радує око номерний знак», – розповів начальник територіального сервісного центру МВС у Волинській області Олександр Паламарчук.

Сайт оновлюється в режимі реального часу, є безкоштовні номерні знаки та платні. Наприклад, за знак із чотирьох однакових цифр доведеться сплатити 36 тисяч гривень. Трохи простіші комбінації вартуватимуть значно дешевше – орієнтовно 4-5 тисяч.

Щоправда, при виборі онлайн, каже очільник сервісного центру МВС, варто звернути увагу ще на варіант, так би мовити, про запас.

«Оскільки воно все відображається в режимі реального часу, тобто перед кимось вже цей номер може хтось собі присвоїти, можна так сказати, то коли ви готуєтеся прийти до нас в сервісний центр, обирайте собі кілька відповідних категорій номерних знаків», – каже Олександр Паламарчук.

Обрати знак для авто досить легко. На сайті сервісного центру слід зайти у розділ «Номерні знаки» і клікнути «Наявність в області». Там ви й побачите усі вільні.

Другий варіант – «числова комбінація». Там потрібно ввести набір цифр, який вам до вподоби.

Щоб отримати послугу в сервісному центрі, потрібно мати талон електронної черги. Його можна отримати на сайті і спланувати візит на 2 тижні вперед, обравши час і дату. Або ж у терміналі, щоправда, він дієвий лише у поточний день.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024