У чотирьох громдад Волині удвічі перевищені обласні показники захворюваності на коронавірус

13 Жовтня 2021, 14:13
Коронавірус на Волині 1518
Коронавірус на Волині

З початку жовтня активні спалахи COVID-19 зареєстрували на території всіх районів Волині. А в трьох громадах Волині епідеміологічна ситуація перевищує загальнообласний рівень захворюваності на COVID-19 у два, й навіть три рази. 

Така динаміка потребує впровадження додаткових обмежень на цих територіях, направлених на стабілізацію ситуації та локалізацію поширення вірусу, заявила під час брифінгу головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

Як відзначила Наталія Янко, найвищий рівень захворюваності в області мають чотири громади: Камінь-Каширська територіальна громада, де загальнообласний показник за останній тиждень перевищено у два з половиною рази. Разом з тим у Володимир-Волинській та Зимненській громаді рівень захворюваності на COVID-19 у три рази вищий, ніж загальнообласний, а в Маневицькій – вдвічі.

«Така ситуація у цих громадах, де перевищені обласні показники захворюваності, викликає занепокоєння та потребує впровадження додаткових обмежень, направлених на стабілізацію та локалізацію процесу. Зокрема, запровадять перевірки, які доручать проводити спеціальним контролюючим службам: як поліції, так і Держпродспоживслужбі», – каже лікарка.

В одній з цих громад, як зазначила Наталія Янко, найнижчий показник охоплення вакцинацією місцевого населення - всього 7,4% – у Камінь-Каширській громаді, що й призвело до сплеску рівня інфікування коронавірусом. 

Водночас Наталія Янко поінформувала, що у закладах освіти Камінь-Каширської та Володимир-Волинської громади реєструють найбільше спалахів як серед персоналу, так і серед учнів. Саме тому 12% закладів перевели на дистанційну форму навчання.

Читайте такожЧетверта хвиля пандемії на Волині розвивається набагато швидше, ніж очікували, – Наталія Янко

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024