Чи суттєво зросли пенсії у камінь-каширців після перерахунку

23 Жовтня 2017, 21:12
2095

В Україні набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», давши старт пенсійній реформі. 

Відтак, для частини пенсіонерів Камінь-Каширщини перерахунок пенсій здійснено автоматизованим способом (а саме 13701 особі). Виплата проводиться через банківські установи та поштові відділення починаючи з 11 жовтня поточного року, – повідомляє Камінь-Каширське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області.

Механізм наступний: ті пенсіонери, які вже отримали пенсію за період з 4 по 10 жовтня – отримали доплати по додаткових відомостях 11 жовтня через поштові відділення та банківські установи, а решта пенсіонерів отримують доплати згідно з датою виплати, яка визначена для кожного пенсіонера по основній та додатковій відомостях.

Виплата «оновлених» пенсій за жовтень проводиться по додаткових відомостях. Наразі у них включено лише 5385 отримувачів пенсій. Вони отримуватимуть пенсії по основних відомостях у раніше встановленому розмірі, а доплату, нараховану відповідно до нещодавно прийнятого законодавства, – по додаткових.

Решта 8339 отримувачів пенсій, в яких розмір збільшення пенсії склав менше 140 грн., отримають доплату до основного розміру починаючи з 1 жовтня – в листопаді по відомостях, де буде враховано доплату за жовтень та змінений розмір пенсії за листопад.

Потребує доопрацювання програмне забезпечення по окремих пенсійних справах, які були в «русі», та опрацьовувались із врахуванням судових рішень минулих років та судових рішень цього року, у тому числі по ч. 2 ст. 56 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Усі ці справи, а це близько трьох тисяч, будуть доопрацьовані.

Збільшення пенсії залежить від стажу роботи та зарплати, яку отримувала людина. Тож є такі, яким надбавка становить кілька десятків гривень, кілька сотень, але є й такі, що мають і більше. Чималі доплати отримали пенсіонери, що працювали шахтарями, або ж на крайній Півночі.

Пенсіонерам, які вже отримали доплати, та які ще отримають до кінця місяця, через поштові відділення надійде повідомлення щодо розміру надбавки в результаті перерахунку. Такі повідомлення адресовані тим пенсіонерам, в яких розмір збільшення склав понад 140 грн.

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром