Стихійні майданчики відстою, незаконні заїзди та виїзди: про інспектування доріг на Волині

14 Жовтня 2021, 08:17
Стихійні майданчики відстою, незаконні заїзди та виїзди про інспектування доріг на Волині 1159
Стихійні майданчики відстою, незаконні заїзди та виїзди про інспектування доріг на Волині

Під час інспектування автомобільних шляхів державного значення відповідальними працівниками Служби автомобільних доріг у Волинській області дедалі частіше встановлюються випадки незаконної діяльності на землях дорожнього господарства.

На прилеглих до автошляхів земельних ділянках інтенсивно проводяться будівельно-монтажні роботи при зведенні як житлових будинків і господарських будівель, так і споруд комерційного призначення – об’єктів дорожнього сервісу, складських приміщень, торговельних закладів та ін.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.

«Звертаємось до всіх юридичних і фізичних осіб, які проводять самовільну діяльність в смузі відведення автошляхів державного значення області з вимогою до 25 жовтня надати в Службу автомобільних доріг у Волинській області (Луцьк, вулиця Рівненська, 52 б, тел.(0332) 78 54 72) погоджений з Департаментом національної поліції України «Проєкт організації дорожнього руху». У випадку його відсутності – призупинити будь-яку діяльність на землях дорожнього господарства до часу врегулювання цього питання у встановленому законодавством порядку», - йдеться у дописі.

При цьому власники земельних ділянок, порушуючи вимоги чинного законодавства, організовують в смузі відводу автодоріг заїзди/виїзди, як постійні, так і тимчасові, а також стихійні майданчики відстою автотранспорту без попереднього погодження зі Службою автомобільних доріг у Волинській області та отримання відповідної дозвільної документації.

Більшість таких заїздів/виїздів не мають твердого покриття і не позначені відповідними дорожніми знаками, в тому числі попереджувальними, що негативно впливає на безпеку дорожнього руху.

На фото лише окремі приклади такого самоуправства в смузі відведення автошляхів М-19 у селі Липини та Н-17 у селі Гірка Полонка.

Звернення до власників таких земельних ділянок, органів місцевого самоврядування, на території яких мають місце такі порушення, а також в поліцію, наразі не принесли бажаних результатів. Водночас попереджають, що з метою належного експлуатаційного утримання автошляхів та забезпечення безпеки дорожнього руху, починаючи з 1 листопада 2021 року в смузі відведення автомобільних шляхів державного значення будуть розпочаті роботи з відновлення кюветів з проведенням демонтажу заїздів/виїздів та інших об’єктів, влаштованих в придорожній смузі без наявності погодженої в установленому порядку схеми організації ОДР.

Довідково. Відповідно до ст. 37 Закону України «Про автомобільні дороги» будівництво споруд, об'єктів дорожнього сервісу, автозаправних станцій, прокладення інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг здійснюються згідно з дозволом органів державного управління автомобільними дорогами та за попереднім погодженням з відповідними підрозділами Національної поліції в порядку, передбаченому законодавством України.

Читайте також:

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром