У селі Видерта піймали нетверезого мотоцикліста

16 Жовтня 2021, 10:00
Фото ілюстративне 1350
Фото ілюстративне

У Камінь-Каширському районному суді розглянули справу чоловіка, що вчинив порушення, яке передбачили у частині 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомили в ухвалі рішення за 11 жовтня.

Підсудний 16 квітня 2021 року близько 19 год. у селі Видерта по вулиці Ковельська, Камінь-Каширського району, керував мотоциклом марки «Geon», з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме, різкий запах алкоголю з порожнини рота, і відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.5. Правил дорожнього руху, тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КпАП України.

У судовому засіданні підсудний, вину у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення фактично не визнав та пояснив, що у стані алкогольного сп`яніння не перебував, керував мотоциклом, однак не був зупинений працівниками поліції, а вони до нього під`їхали, коли він зупинився щоб сходити у магазин, пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу поліцейський йому не пропонував, а відразу запропонував поїхати до лікарні для проходження зазначеного огляду, а він поспішав, тому й відмовився.

Винуватість підсудного у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується дослідженими у судовому засіданні доказами.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього 17 000 гривень штрафу, з позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

Також порушник заплатить в дохід держави 454 гривень судового збору.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50