Камінь-Каширщина: на строкову службу відправили призовників

17 Жовтня 2021, 10:44
Камінь-Каширщина: на строкову службу відправили призовників 1510
Камінь-Каширщина: на строкову службу відправили призовників

У Камінь-Каширському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відбулися урочисті проводи юнаків на строкову службу до лав Збройних сил України. 

Про це пише сайт Полісся.

У рамках осінньої кампанії було призвано перших семеро військовозобов’язаних. Усі вони будуть проходити службу у Сухопутних військах ЗСУ.

«У військо завжди брали найдостойніших. Це не просто робота – це служіння. Ви носитимете на плечах жовто-блакитний прапор, можливо, у когось він уже викарбуваний на серці. Пам’ятайте, це не тільки символи хліба і неба. Коли настає небезпека для держави – ці два кольори переплітаються, як вогонь і вода – найсильніші стихії. У біблійному сенсі – кольори людини (синій) і Божого (жовтий). І тепер ви, коли ступаєте на військовий шлях, разом із цим прапором нестимете на своїх раменах мир, відвагу, безпеку. Нехай Бог у всьому допомагає», – підкреслив військовий капелан, настоятель міського Свято-Миколаївського храму протоієрей ПЦУ Володимир Мицько, благословивши майбутніх солдатів на добру службу.

З теплими побажаннями й словами вдячності до «справжніх чоловіків, які півтора року вчитимуться захищати свою «Батьківщину» та своїх рідних, які «виховали патріотично налаштованих громадян», звернулися також голова районної державної адміністрації Ольга Ващук та Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась.

Як повідомив військовий комісар, підполковник Сергій Гладун, у цілому в рамках осінньої призовної кампанії Камінь-Каширським РТЦК та СП було виписано близько 1400 повісток. 

Призов стартував 1 жовтня і триватиме до 31 грудня, тож відправлення новобранців відбуватимуться щотижня. Натомість затятих «ухилянтів» традиційно очікує адміністративна, а в деяких випадках навіть кримінальна, відповідальність. 

Так, порушення призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання відомостей про зміну місця проживання, сімейного стану, освіти, місця роботи, посади тощо карається штрафом від 1700 до 3400 гривень. 

У разі відкриття виконавчого провадження розмір штрафу зростає вдвічі, тож, зауважив Сергій Андрійович, якщо постійно «бігати» – доведеться регулярно сплачувати до місцевих бюджетів кругленьку суму.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром