Суд поновив розслідування за фактом шахрайства представників ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс»

26 Жовтня 2017, 10:00
2162

Суддя Ковельського міськрайонного суду розглянув скаргу директора ТОВ «ВДТ-К» на постанову слідчого СВ Ковельського ВП ГУНП у Волинській області про закриття кримінального провадження за фактом шахрайства представників ДП СЛАП «Камінь Каширськагроліс».

Скарга обґрунтована тим, що у травні цього року до ЄРДР були внесені відомості про вчинене кримінальне правопорушення уповноваженими особами лісогосподарського підприємства. Так відповідно до договору купівлі-продажу пиловника хвойного від 19.04.2016 р. ТОВ «ВДТ-К» здійснило оплату товару на суму 39900 грн. Однак уповноважені особи ДП СЛАП «Камінь Каширськагроліс» свої зобов'язання не виконали, не відвантажили необроблену деревину чим завдали ТОВ «ВДТ-К» майнову шкоду.

Про це йдеться в ухвалі суду, яка розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За результатами досудового розслідування постановою слідчого СВ Ковельського ВП ГУНП у Волинській області кримінальне провадження по факту шахрайства представників ДП СЛАП «Камінь Каширськагроліс» закрили.

Втім скаржник вважає, що постанова про закриття є передчасною, оскільки слідчим не проведено ряд слідчих дій по збиранню доказів, не надано належної правової оцінки діям посадових осіб ДП СЛАП «Камінь Каширськагроліс», останніх не допитано в рамках даного кримінального провадження.

«Так, слідчим не було допитано жодну посадову особу ДП СЛАП «Камінь Каширськагроліс», в тому числі керівника вказаного підприємства, та як наслідок, не було з’ясовано спрямованість умислу на заволодіння коштами шляхом обману чи зловживання довірою та передчасно зроблено висновок про відсутність в діянні складу кримінального правопорушення.

Такий висновок слідчого є безпідставним, оскільки неспроможність чи небажання органу досудового розслідування виконати слідчі (розшукові) дії - допитати посадових осіб ДП СЛАП «Камінь Каширськагроліс» не є доказом відсутності складу кримінального правопорушення, суб’єктивної сторони злочину та не може бути підставою для закриття кримінального провадження», – йдеться в ухвалі суду.

Тож слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду ухвалив скасувати постанову прокуратури про закриття кримінального провадження, а матеріали скерувати для проведення досудового розслідування.

 

 

Коментарі
28 Жовтня 2017, 15:38
А що там по справі прихватизаціі підприємства Вовком? Справу тихенько закрили.... як і справу по Пташниковому кар’єру ?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром