Їхав п'яним у Камені-Каширському – заплатить понад 17 тисяч штрафу

19 Жовтня 2021, 10:33
Фото ілюстративне 1532
Фото ілюстративне

У суді в Камені-Каширському розглянули справу, щодо чоловіка на якого складено протокол про адміністративні правопорушення та позбавили водійських прав.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень від 11 жовтня.

Підсудний, 12 липня 2021 року об 11 год. 40 хв. у Камені-Каширському по вулиці Шевченка керував транспортним засобом марки «Renault», моделі «Master», з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме, запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови, виражене тремтіння пальців рук, та відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.5. Правил дорожнього руху, тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КпАП України.

У судовому засіданні підсудний пояснив, що вину визнає, однак у протоколі не правильно зазначені його пояснення, поліцейському він пояснював, що  перед тим як  керувати транспортним засобом о 5 год. ранку випив 1 л пива, а не до 5 год. ранку вживав алкогольні напої,  а також  у судовому засіданні пояснив і те, що поліцейський не пропонував йому пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння у лікарні, але якщо такі відомості є на відеозаписі, то значить вказані обставини мали місце,  він у стані алкогольного сп`яніння не був, адже йому видали тимчасовий дозвіл на право керування і  дозволили  керувати автомобілем далі, пальці рук у нього тремтіли, оскільки він рознервувався;  просив суд не позбавляти його права керування транспортними засобами, оскільки така діяльність є єдиним джерелом його доходу, а на його утриманні є двоє дітей жінки, з якою він спільно проживає.

Винуватість порушника у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується доданими до протоколу про адміністративне правопорушення та дослідженими у судовому засіданні доказами.

Суд визнав його винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні за повторне правопорушення, оштрафував на 17 000 тисяч гривень та позбавив права керування транспортними засобами на один рік.

Також порушник заплатить в дохід держави 454 гривень судового збору.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром