У Камені-Каширському відбулась робоча нарада в голови РДА Ольги Ващук

21 Жовтня 2021, 14:00
нарада в голови РДА Ольги Ващук 1445
нарада в голови РДА Ольги Ващук

Нарада відбулася у середу, 20 жовтня, за участю керівниці апарату РДА Валентина Сорочук, заступник міського голови Анатолій Шевчик, начальник районного відділу поліції Сергій Редько, головний лікар Камінь-Каширської ЦРЛ Ігор Соловей.

Про це інформує пресслужба РДА.

«Отримала повідомлення від керівництва медзакладів Маневицької громади. Епідситуація набуває пікових показників. Такий же «ковідний сценарій» залишається в Камінь-Каширській громаді. Стаціонари переповнені пацієнтами, багато людей – в реанімації на високих потоках кисню. Усі вони невакциновані. Тому нині наші зусилля потрібно спрямувати на розвінчування міфів про щеплення проти COVID-19. Населення врешті повинне усвідомити необхідність вакцинації, бо думати, що коронавірусна хвороба мине без руйнівних наслідків, егоїстично та безвідповідально», – мовила очільниця виконавчої гілки влади в районі. 

Також Ольга Петрівна зазначила, що попри все, рівень імунізації населення зростає. Адже для цього в районі створені максимально комфортні умови: на вибір наявні та доступні вакцини всім віковим категоріям, щоденно працюють центри та пункти щеплень.

«Кожен має зрозуміти, що сьогодні більше можливостей та менше обмежень у соціальному житті отримують ті, хто вакцинувався. Натомість для тих, хто цього не зробив, карантинні вимоги посилюються, а особливо при запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки», – додала голова РДА Ольга Ващук.

Головний лікар КНП «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Соловей поінформував, що місцевий центр вакцинації населення, облаштований одразу на двох локаціях, і пункти щеплень працюють у звичному режимі, згідно зі встановленими графіками. При необхідності в процесі роботи залучать до проведення вакцинування додаткових медпрацівників. Наразі проблемних питань не виникає. Тому кожен охочий може безперешкодно та безоплатно отримати щеплення.

Начальник районного відділу поліції Сергій Редько повідомив, що питання дотримання протиепідемічного режиму – на контролі, а у разі його порушення, органи поліції застосовують адміністративні заходи впливу.

Нагадаємо, запровадження «червоного» рівня епіднебезпеки означає посилення карантинних обмежень на території всієї області. Зокрема, забороняється робота більшості закладів господарювання, ТРЦ, кінотеатрів, ринків, магазинів, спортзалів, проведення масових заходів тощо. 

Однак, обмеження не будуть застосовуватись за умови, що в усіх відвідувачів (користувачів) та співробітників (організаторів) буде наявний зелений COVID-сертифікат, як підтвердження про повну імунізацію проти коронавірусної хвороби.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром