Як навчати захищати Батьківщину: уроки минулого, сучасний стан, погляд у майбутнє

27 Жовтня 2017, 14:22
1751

У вівторок, 24 жовтня, на базі Камінь-Каширського ВПУ провели засідання обласної методичної секції викладачів захисту Вітчизни за темою "Вдосконалення практичної складової викладання предмета "Захист Вітчизни".

Про це повідомляють на сайті навчального закладу.

Розпочав засідання керівник секції, методист НМЦ ПТО у Волинській області Едуард Старчевський, який ознайомив присутніх із нормативними документами щодо організації і проведення занять, описав основні напрямки використання сучасних форм та методів навчання при вивченні предмета "Захист Вітчизни".

На продовження засідання було проведено відкритий урок захисту Вітчизни "Історія українського війська: уроки минулого, сучасний стан, погляд у майбутнє". Показовий урок із застосуванням інноваційних педагогічних технологій провів викладач предмета Захист Вітчизни" Сергій Жданюк в групі №23.

Логічним продовженням методичного заходу стало обговорення актуальних питань щодо викладання предмета та реалізації його практичної складової: вдосконалення навчально-матеріальної бази для проведення практичних та навчально-польових занять; розширення змісту та географії навчальних занять як аспект практичної спрямованості викладання предмету; основні напрямки роботи викладача захисту Вітчизни з організації та підготовки до широкого упровадження військово-прикладних видів спорту.


1

1




 

 

Коментарі
27 Жовтня 2017, 19:09
Такі уроки слід проводити у Київських барах, ресторанах, а не тільки в ПТУ. Як завжди одним захист батьківщини, а іншим життя мажорів з перевищенням швидкості.
27 Жовтня 2017, 20:01
Оце влучно сказано.
28 Жовтня 2017, 00:38
В яких барах,ресторанах?Мажори не міняються.І як казав Сухомлинський"Якщо до 5 років не виховати дитину,то потім приходиться перевиховувати".Де були освітяни ще з 1990року,щоб патріотичне виховання було системним?Як виявляється,щоб говорити дітям про патріотизм,потрібно було б щоб загинули хлопці на сході.А Якби не війна,про патріотизм теперішні вчителі тукмачили учням.????
28 Жовтня 2017, 02:59
Камінь новий лудит? Ті боролися з ткацькими верстатами, а колега з рестораціями бореться? Бачив неодноразову таку картину в селі, де теща живе-з одного боку похоронна процесія, а з іншого весілля з російською попсою. У такому разі говорить: &quot;Пів світу плаче, а інша частина скаче&quot;. <br/>Колезі &quot;Рибці&quot; системне виховання головно у тоталітарних країнах, наприклад, русский мир путіна. У нас воно системним у принципі не може бути,бо нема системотворчого чинника аля гітлерюгенд чи путінселігер.
28 Жовтня 2017, 07:06
Такі уроки, секції , заходи потрібно афішувати раніше, і запрошувати хто побував у так званому АТО
28 Жовтня 2017, 20:58
&quot;Де були освітяни ще з 1990року,щоб патріотичне виховання було системним&quot;: без забезпечення молодих людей фізичним вихованням так званою фізкультурою, ГТО за радянським зразком та забезпеченням ще в молодому віці добрим здоров&quot;ям ніякого патріотичного виховання не буде, завжди знайдуть місце на тілі молодої людини якого можуть списати, а тим більше в чорнобильській зоні.
29 Жовтня 2017, 00:51
&quot;і запрошувати хто побував у так званому АТО&quot; - хто СПРАВДІ побував на цій ВІЙНІ (а не АТО) під обстрілом <br/> кацапськими &quot;градами&quot; чи артою , на такі заходи навряд чи піде... <br/>А такі липові хєрої як Чих якраз і будуть ходити до дітей і брехати , що були ТАМ..
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024