Камінь-Каширський: вшанували пам’ять воїнів-визволителів

27 Жовтня 2017, 15:03
1887

Сьогодні, 23 жовтня, напередодні 73-ї річниці визволення України від нацистських загарбників традиційно у районному центрі відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятних знаків борцям за рідну землю.

У тематичному заході взяли участь голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, міський голова Василь Бондар, очільники ветеранських організацій Віталій Нестерук та Іван Грисюк, громадськість, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук зазначив, що воїни-визволителі з честю виконали свій обов’язок, їх перемога над нацизмом назавжди увійшла в українську історію.

– Ми повинні пам’ятати усіх, хто загинув у ті трагічні роки, хто сьогодні ціною свого життя виборює віками відвойовану незалежну і соборну державу, – закликав Валерій Савович.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих борців за Україну.




 

 

Коментарі
27 Жовтня 2017, 19:15
Сьогодні відбулося дійсно знаменита подія коли незалежно від кольорів згадали усіх хто визволяв Камінь-Каширський. Слід подумати взагалі про День міста ближче до Дня визволення від німецьких фашистів членами УПА у день 20 серпня...
27 Жовтня 2017, 22:18
УПА не складалось з членів, члени сьогодні вшановували визволителів
27 Жовтня 2017, 22:44
хлопці так ніззя писати
27 Жовтня 2017, 23:10
У цій братській могилі лежать не тільки прості солдати, котрі воювали з нацистами, тут захоронені й останки НКВДистів, які воювали безпосередньо проти УПА, нищили українців у Холодному Яру чи деінде. І це не той випадок, коли потрібно вшановувати пам'ять всіх полеглих у горнилі війни, адже війна УПА супроти своїх ворогів - окупантів української землі - ще не закінчилася. Прикметно те, що ця стаття на сайті вийшла акурат на 80-у річницю трагедії у Сандормосі, яка відома багатьом за висловом Єжи Ґедройца "Розстріляне відродження " або Соловецька трагедія. Сандормох — лісове урочище в Медвеж'єгорському районі Республіки Карелія, за 19 км від м. Медвеж'єгорськ, неподалік від м. Повенець, де на площі 10 гектарів у 1930-х роках органи НКВС розстріляли понад 9500 осіб 58 національностей. Саме 27 жовтня 1937 року до 20-х роковин Октября розпочався розстріл 1111 представників української інтелігенції, яким причепили ярлик "контрреволюціонери. Тому нинішньому керівництву району зовсім не просто, адже доводиться розриватися між урочистостями з нагоди, наприклад, відкриття Хотешівського меморіального знаку на честь бійців УПА та водночас покладати квіти тим, котрі винищували повстанців до ноги, й до майже сьомого коліна своєю спецоперацією "Захід" (вивезення до Сибіру більше 70 тис. осіб з числа рідних і близьких підпільників УПА) і не тільки. А поміж цим потрібно ще ж взяти участь у якихось парафіяльних заходах УПЦ МП, частина якої сьогодні відкрито і також урочисто благословляє гіркиних-гів-моторол та інших "ихтамнетов" за лінією розмежування з ОРДЛО на вбивство українців, що боронять українську землю від нинішніх московських окупантів. Прикро те, що, як видно на фото, сьогодні біля братської могили визволителів з поневолювачами "членів" районної влади таки більше як було у Хотешові
28 Жовтня 2017, 02:31
"від німецьких фашистів членами УПА": вибачаюсь за тавтологію, очевид не подумав так як слід як завжди на автоматі.
28 Жовтня 2017, 13:35
От таки бувають у комертатора Каменя просвітлення. Його коротка покаянна сповідь " не подумав так як слід як завжди на автоматі" - безумовно заслуговує на увагу, вона навіть може бути для нього нікнеймом, бо вже настільки точно передає більшість його опусів. ))
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39