У Полицівському шкільному лісництві вирощують хризантеми

23 Жовтня 2021, 11:00
У Полицівському шкільному лісництві вирощують хризантеми 1722
У Полицівському шкільному лісництві вирощують хризантеми

У Полицівському шкільному лісництві вирощують хризантеми. Власноруч засадили клумби та Алею слави загиблого захисника України Сергія Приймака, а частину кущів реалізували жителям села. 

Про це пише сайт Полісся.

Виручені кошти ліцей планує використати на власні потреби. Як розповіли в закладі освіти, ідея розсадити хризантеми виникла в педагогів-організаторів Оксани Прокопчук та Оксани Кручик ще тогоріч. 

З придбанням перших саджанців допомогли працівники Полицівського лісництва, а соціальний педагог Оксана Кулик радо поділилася досвідом розведення цих квітів. Восени місцеві клумби прикрасили 12 кущами кулястих хризантем, а вже навесні пагони посадкового матеріалу розділили та попікерували, згодом – висадили у відкритий ґрунт понад 230 кущів.

Влітку за ними доглядали технічні працівники та педагоги-організатори ліцею, а з настанням холодів – керівники шкільного лісництва Людмила Варчук і Валентина Шумик спільно зі своїми учнями.

«Нам з колегами вдалося не тільки яскраво прикрасити територію ліцею і урізноманітнити роботу лісництва, але й отримати від цього фінансову вигоду – більше 3 тисяч гривень. Однак, зауважимо, крім хризантем вирощуємо ще кущі малини, висадили багато дерев, зокрема, – червоні дуби. Працюємо над розширенням площ ягідно-квіткових насаджень. Можливо, з’явиться нова ідея», – підкреслили у шкільному лісництві.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024