Камінь-Каширський район – у переліку тих, де найвища смертність від COVID-19

27 Жовтня 2021, 15:33
у Камінь-Каширській райдержадміністрації відбулась нарада 1870
у Камінь-Каширській райдержадміністрації відбулась нарада

У вівторок, 26 жовтня, у Камінь-Каширській райдержадміністрації відбулась нарада, щодо питань вакцинації та популяризації щеплень проти COVID-19. 

Про це інформує Камінь-Каширська РДА.

У нараді взяли участь заступник начальника Камінь-Каширського відділу поліції  Володимир Веремчук, завідувачка Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Галина Кузнецова та виконуючий обов’язки начальника Камінь-Каширського районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Григорій Дуда.

«У ході відеоселекторної наради, яку провів голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, стало відомо, що більше, ніж у два рази зросла кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби серед волинян. Усі вони – невакциновані. Зокрема, Камінь-Каширський район – у переліку тих, де смертність найвища», – поінформувала присутніх очільниця виконавчої гілки влади краю Ольга Ващук.

Згідно зі статистикою, найменший відсоток вакцинованих складають мешканці сіл і селищ. Пасивність та ігнорування імунізації в умовах щоденного зростання захворюваності спостерігається на теренах Сошичненської територіальної громади.

У зв’язку з цим, Ольга Петрівна рекомендувала керівництву громади та медикам активніше комунікувати з місцевим населенням і сприяти нарощенню темпів вакцинації, щоб зменшити «ковідні» спалахи та кількість смертей. 

«Люди повинні зрозуміти, що на сьогодні іншого дієвого способу захистити себе від коронавірусної хвороби, окрім вакцинації, немає. Саме тому в цьому напрямку необхідно скоординувати спільні зусилля. Тим паче, сьогодні можливість щепитися недалеко від дому мають і мешканці найменших сіл, звернувшись до найближчих пунктів вакцинації. Зокрема, на теренах Сошичненської громади такі пункти діють на базі Нуйнівської та Сошичненської амбулаторій. Вакцини достатньо, медики пройшли відповідну підготовку. То які прояви антивакцинації ще можуть бути, якщо ситуація – критична?! Не чекайте, коли трагедія торкнеться вас або ваших рідних», – додала голова РДА.

У рамках розгляду цього питання заступник начальника Камінь-Каширського відділу поліції  Володимир Веремчук зазначив, що в районі зростає й кількість фальсифікованих ковід-сертифікатів.

«Ми відстежуємо кожен випадок підробки, відкрито низку кримінальних проваджень, справи скеровуємо до суду. Відповідальність нестимуть усі учасники процесу: і покупці, і ті, хто продає підроблені документи, – наголосив Володимир Миколайович.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром