Камінь-каширців закликають долучитися до формування Госпітальної ради

01 Листопада 2017, 18:42
2904

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. №631-р «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Волинської області» сформований та почав функціонувати Ковельський госпітальний округ, до складу якого входять заклади охорони здоровʼя що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу і розміщені на території: міста Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів.

Згідно з пунктом 5 Примірного положення про госпітальний округ (далі – Примірне положення), затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 20 лютого 2017 року N 165, учасниками госпітального округу є міські (міст обласного значення), районні ради та ради об'єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), що здійснюють співробітництво у сфері охорони здоров'я, – повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Пунктом 10 Примірного положення встановлено, що Госпітальна рада утворюється за ініціативою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій або одного з учасників госпітального округу.

Водночас, з проханням створити Госпітальні ради округів до міських голів (міст обласного значення), голів районних рад, голів ОТГ та головних лікарів територіальних медичних об’єднань, центральних районних лікарень листом від 04.10.2017 р. № 3383/15/2-17 звернулось Управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації.

Ковельська міська рада, як учасник Ковельського госпітального округу, своїм рішенням від 26.10.2017 р. №30/28 «Про функціонування Ковельського госпітального округу» (http://www.kovelrada.gov.ua/userfiles/file/normativ_dokuments/council_decision_7_cadence/30/28.zip) в межах визначених законодавством повноважень ініціювала створення Госпітальної ради та делегувала для роботи в її складі в якості членів, як представників учасника – міста обласного значення Ковеля в межах існуючої на цей час квоти представництва, визначених формульним методом згідно Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 20 лютого 2017 року N 165 наступних осіб:

- Прокопіва Ігоря Ярославовича – заступника міського голови, жителя м. Ковеля;

- Романчук Валентину Олександрівну – начальника фінансового управління Ковельської міської ради, жителя м. Ковеля;

- Самчука Олега Олеговича – головного лікаря Ковельського МТМО, жителя м. Ковеля;

- Солодуху Богдана Захаровича – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я,

материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ї і молоді та релігії, жителя м. Ковеля.

- Товкача Сергія Володимировича – голову профспілкової організації Ковельського МТМО, жителя м. Ковеля.

У випадку настання змін адміністративно-територіального устрою в межах Ковельського госпітального округу та, за таких умов, збільшення квоти представництва міста Ковеля в складі Госпітальної ради, міська рада вирішила делегувати до її складу:

- Рудя Юрія Євгеновича – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, жителя м. Ковеля;

- Сеник Наталію Андріївну – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ї і молоді та релігії, жителя м. Ковеля;

З огляду на викладене вище, Ковельська міська рада рекомендує партнерам – іншим учасникам Ковельського госпітального округу долучитися до формування Госпітальної ради та рішенням найближчої сесії місцевих рад делегувати до її складу своїх представників від кожного учасника в межах регламентованої кількості.


 

Коментарі
01 Листопада 2017, 20:57
По-перше Госпітальний округ у Ковелі створений незаконно оскільки протирічить рішенню Волинської обласної ради. Чекаємо на реакцію Волинської обласної ради.
01 Листопада 2017, 21:00
Рішення Волинської обласної ради виходить за межі наданих ій повноважень, бо створення госпітальних округів прерогатива Кабінету Міністрів України!
01 Листопада 2017, 21:03
А от професор кафедри політології та державного управління Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, доктор політичних наук Валентин Малиновський ініціює створення 4-ох госпітальних округів на Волині.<br/>Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.<br/>&quot;Зважаючи на вимоги постанови КМУ №932, а також враховуючи те, що госпітальні округи стануть територіальною основою нового районного рівня (було б логічніше – повітового), запропонував чотири ГО: Луцький, Ковельський, Нововолинський, Камінь-Каширський. Крім того, вони повністю відповідають статистичній системі NUTS – 3 (Nomenclature of Territorial Units for Statistics), розробленій ЄС для класифікації адміністративно-тер
01 Листопада 2017, 21:09
Якщо доктор політичних наук Валентин Малиновський стане Прем'єр-міністром України, чи хоча б міністром, то тоді зможе щось там ініціювати серйозне. А так, у Фейсбуку, його &quot;законодавча&quot; ініціатива і закінчиться ;)
01 Листопада 2017, 21:10
Рішення Волинської обласної ради про Госпітальні округи не стосувалося створення госпітальних округів але цим рішенням Волиньрада рекомендувала МОЗ створити енну кількість округів. Законом передбачалося це рішення інакше співпраці МОЗ з Волиньрадою не буде. Але якщо округів залишиться в тій кількості в якій вже прийнято то нехай вони сьогодні або вже завтра прокладають для Волинян якісні дороги так як Вони Нам і в тому числі тобі юначе обіцяли але обіцяного три роки ждуть і Ви скоріше всього що зістаритесь ніж тут будуть якісні дороги.
01 Листопада 2017, 21:14
За ту кількість грошей, що запланували відмити в офшорні кишені наші турботливі владці краще придбати по два гелікоптери санавіації в кожен район госпітального округу. Швидкість доставки - авіаційна! І нащо ті дороги?
01 Листопада 2017, 22:18
&quot;то тоді зможе щось там ініціювати серйозне.&quot;: шановний сьогодні пан Малиновський і є тим трендом який з наукової точки зору розбудовує Волинь і в тому числі в процесах децентралізації тому його слово це слово знавця своєї справи й воно не останнє.
01 Листопада 2017, 22:53
Розбудовує Волинь селянин на полі, вчитель на уроці, лікар на операції, шахтар в забої, водій за кермом... Той, хто створює реальний продукт чи соціальну послугу.
01 Листопада 2017, 23:00
До слів :&quot;...Малиновський є тим трендом...&quot;! Трендіти, пане Каменю, то не мішки носити і не медицину розбудовувати. Камінь-Каширський втратив госпіталь через свою політичну прихильність до УКРОПу і яловість своїх основних керманичів, які вміють лишень фоткатися на різних &quot;урочистостях&quot; місцевого масштабу.
02 Листопада 2017, 00:18
Камінь-Каширський нічого ще не втратив. Вони на те й надіються що Ви через свою &quot;яловість&quot; перестанете триндіти про свої права на медичне обслуговування в межах вже прийнятих Законів Української держави. Вони тільки надіються що Ви усі повезете своє бабло до Ковеля, а той що прийняв таке рішення думає, що з Ковелем легше буде розмовляти й на тому отримає свою частку але Ковель у свій час сам відмовиться від Камінь-Каширська коли зрозуміє що варто віддати Камінь_Каширський державному бюджету ніж вкладати гроші зі своєю території до К-Каширська. Ковель зрозуміє, що його ошукали оскільки не так просто отримати госпітальний округ але слід ЇМ У ПЕРШУ ЧЕРГУ ОПІКУВАТИСЯ, а не просто так. Нехай же Ми побачимо одна чи дві справи чи вони будуть відповідати потім чи ні. Їм дарувати ніхто не збирається за просто так. Вони або будуть опікуватися на належному рівні або відмовляться оскільки між іншим три райони проти одного завжди у Нас буде більше голосів в підтримку Наших проектів ніж Ковельских. У цьому випадку найрозумніший Любешівський пан який у свій час думав, що якщо вони не будуть підтримувати К-Каширський у питаннях госпітального округу то він (любешівець) виграє оскільки йому дадуть лікарню. Як завжди у цьому випадку буквально дурний думкою багатіє ось і в цьому випадку Ковель подумав у свій час що раз до нього приїзджають повносправні підприємці та інші громадяни для того щоб залагоджувати інколи перед мостом свої справи то у цьому випадку зовсім до навпаки Їм доведеться залагоджувати НАші справи з Нашими хворими передсім і ЇМ дарувати ніхто не збирається Наші Конституційні права на якісне медичне обслуговування. Потім все-таки слід їхати до Них та слухати що Вони говорять використовуючи максимально дупустиме число Наших представників та дорогою до Ковеля з іншими об&quot;єднуватися заради своїх у першу чергу інтересів оскільки все-таки МИ в невигідному стані через те що Нам їхати до Них півтори години.
02 Листопада 2017, 00:37
Ми - Вони. Нам - Їм. Чоловіче, перед тим, як ділити неділиме хоча б прочитайте що то є той госпітальний округ! Ні Камінь-Каширський не вкладатиме в Ковель, ані Ковель в Камінь-Каширський. Бо! Утримання наявних закладів охорони здоров'я залишається обов'язком власників цих закладів. Тобто, місцевих територіальних громад. Я, бачу, що навіть знайомство з трендом волинського адмін-модернізму не додало вам розуміння, що госпітальний округ - це не командно-адміністративне, а функціональне об'єднання рівноправних партнерів, котрі на договірних засадах (між радами) вирішують спільні повноваження по охороні здоров'я власного населення. Однам словом, в госпітальному окрузі немає начальника! І пацієнти не наші. Вони не раби. Захочуть - поїдуть до Ковеля, а захочуть до Ратного чи Любомля. Туди, де якість лікування краща. Де умови перебування ліпші. Де лікарі вправніші. Якщо це буде Камінь-Каширський, то понаїдуть сюди і з Локачів з Іваничами. Ніякими умовностями типу госпітального округу людей не зупиниш.
02 Листопада 2017, 01:21
Блін почитаєш тут, то ніби під холодний душ потрапиш. Ковель-Камінь, Камінь-Ковель, так можна і до маразму дійти.
02 Листопада 2017, 02:12
Та це свої чубляться....
02 Листопада 2017, 02:21
Якби ті УКРОПи ( українські паразити) щось робили,а не ляпали язиками то і К-Каширський госпітальний округ був би...
02 Листопада 2017, 11:09
&quot;Захочуть - поїдуть до Ковеля, а захочуть до Ратного чи Любомля.&quot;: так до сьогоднішнього дня так і було, хто бажав, а найголовніше хто міг той і шукав вправнішого лікаря. Але запитай у кожного притомного лікаря чому до нього не їдуть то він неодмінно скаже що не вистачає того чи того, а не скажімо того самого розуму. У нормальному світі цінується передусім лікарня із своїм обладнанням, а не лікар через те, що лікувати тепер як говорить міністр що єврей, що американець що українець однаково за тими самими зразками. Не думаю, що при проходженні коштів по Ковельському госпітальному округу з державного бюджету Камінь-Каширський щось отримуватиме оскільки госпітальний округ передусм це кошти. Читайте самі Закон та висловлювання міністра.
02 Листопада 2017, 11:23
Госпітальний округ не є юридичною особою, тому &quot;через&quot; нього ніякі гроші проходити не будуть!
02 Листопада 2017, 11:42
&quot;Госпітальний округ не є юридичною особою&quot;: він є дорадчою &quot;особою&quot; яка на свій смак &quot;думає&quot;, а що ж Нам зробити, покращати на Волинських теренах з медичним ослуговуванням. Очевидно що в Ковельському госпітальному окрузі збиратимуться й будуть думати як покращити медичне обслуговування в К-Каширську пам&quot;ятаючи що в Ковелі й так непогане становище, а тим більше де ви бачили на прикладі районних рад щоб опонентам присуджували кращі умови ніж для себе? Для чого вони там збиратимуться і що вони будуть у тому місці вирішувати?, можливо будуть думати яке обладнання розставити по округу, які кошти спрямувати у першу чергу в які місця чи може якого лікаря перевести з одного місця у другий чи дати протимному лікарю кращі зразки інструментарію, а може наприклад приймуть рішення про те, що в лікарню інтесивного лікування в К-Каширську потрібно передусім встановити ліфт який буде піднімати хворих на третій чи другий поверх щоб Їх не тягали на ношах або з&quot;єднати місцеву поліклініку з лікарненю інтесивнноого лікування або й взагалі підземним переходом з іншою частиною лікарні..... Шановний, питаю Вас що вони будуть там вирішувати якщо це все не буде пов&quot;язане з коштами передусім. Тому не має значення що вони там будуть вирішувати коли так чи інакше за цими рішеннями йдуть кошти і вже незалежно від кого вони йтимуть після їхнього рішення. Шановний думай.
02 Листопада 2017, 15:22
Я то думаю. А от, коли шановний послідовник трендо-теоретиків не володіє навіть понятійним апаратом сфери, яку взявся коментувати, то що ж тут скажеш? То в нього парадоксальним чином &quot;Рішення Волинської обласної ради про Госпітальні округи не стосувалося створення госпітальних округів&quot;, то &quot;госпітальний округ&quot; підміняється дорадчою Госпітальною радою... Перед тим, як писати опуси на вільну тему, раджу почитати Примірне положення про Госпітальну раду. Там усе наочно виписане. В тому числі, й функції представників учасників Госпітального округу - територіальних громад.
02 Листопада 2017, 15:53
&quot;В тому числі, й функції представників учасників Госпітального округу - територіальних громад.&quot;: якщо у Нас все розписано по функціях як говорить пан оскільки очевидно, що не тільки цими функціями пан задоволений але й ішими то я Вас питаю пане чому ж МИ так погано живемо і чому у Нас медична реформа лежить під &quot;каменем&quot;, а тому шановний, що Ви тільки й радієте що з функціями все о&quot;кей але спустіться з небес на землю. Це в суді або прокурор шукають зачіпок для того, щоб ще більше підсилити свою роль в процесі в житті буває зовсім навпаки і ковельський госпітальний округ саме таким і буде - функція одне, а в житті зовсім інше й не слід дивитися на світ через розові окуляри або вже Вам слід розпочинати жити своїм розумом, а не тим що тато з маман дадуть. Тут зовсім інше.
02 Листопада 2017, 16:49
Не функції винні в наших негараздах! А особи чи органи, причетні до виконання і реалізації отих функцій. Так і з госпітальним округом. Пана опонента дратує назва округу - Ковельський? А хіба би змінилася ситуація, якби округ іменувався Камінь-Каширським? Де би тут була земля, а де небеса?! Своє менторство щодо &quot;рожевих окуляр&quot; та &quot; тата з маман&quot; можете лишити для теоретичних семінарів по політологічних трендах. Юним спудеям, можливо, ваші еківоки прийшлися б до душі? Проте, перед тим, як братися коментувати будь-яку тему, тим більше - медичну, варто її &quot;обмацати&quot; як ззовні ( з точки зору пацієнта), так і зсередини (поглядом медичних працівників).
02 Листопада 2017, 18:06
Очевидно що пан який говорить про те що:&quot;хіба би змінилася ситуація, якби округ іменувався Камінь-Каширським&quot; не вірить в саму медичну реформу яка має бути. Реформа буде це сто відсотків але я не вірю в той момент реформи коли рішення які прийматимуться в іншій стороні покращать ситуацію тут у К-Каширську оскільки вже не раз зустрічався з Цим коли центри прийняття рішення стосувалися інших сторін але не на нашу користь. Ось чому важливо, що госпітальний округ мав би бути Камінь-Каширським. Таким би чином можна було б госпітальний округ назвати й Луцьким, Горохівським і так далі але якщо він не розташований в К-Каширську то однозначно що він буде не на користь К-Каширська через те, що як було раніше так і станеться й тепер.
02 Листопада 2017, 18:28
Дивись фільм &quot;Знахарь&quot;!!!
02 Листопада 2017, 19:58
&quot;варто її &quot;обмацати&quot; як ззовні ( з точки зору пацієнта), так і зсередини (поглядом медичних працівників).&quot;: дійсно так але вони вже очевидно ні на що не надіються коли бачать у своїх відділеннях ліжка яких подекуди скручують скотчем.
02 Листопада 2017, 20:32
Почитаєш цю брагу і складається враження що всі хочуть бути причетними до поділу віртуальних коштів. Дуже слабо прослідковується а що ж виробляє район, який наш вклад в економіку держави. Не важливо яку відстань потрібно подолати до фахівця, важливо якісний результат.
02 Листопада 2017, 21:30
Пане Камінь, а Камінь (місто) про вас пам&quot;ятатиме? Якщо збирати борувку їдуть до Польщі, а мурувати під Пітер, то що варті ті 50 км до Ковеля?
02 Листопада 2017, 23:25
&quot;Якщо збирати борувку їдуть до Польщі, а мурувати під Пітер, то що варті ті 50 км до Ковеля?&quot;: якщо так успішно збирають борувку та мурують у Пітері то чому вони переважно ставлять свої доми тут і чому вони не ставлять їх у тих місцях куди Ви Нас посилаєте і чому сільські жителі не тільки К-Каширського району та інших беруть земельні участки під забудову саме тут в К-Каширську? Проста істина - українське суспільство і більше того наші Волинські заробітчани завжди повертаються до своїх домівок. Громадяни не готові прощатися зі своїм кутком але навіть їхати за здоров&quot;ям. Слід мати не тільки авто але й кошти на постійну присутність у тій місцевості. Чи готові громадяни які проживають біля К-Каширська їхати по здоров&quot;я до Ковеля. Звичайно при крайньої потребі вони туди поїдуть але як правило вже їдуть в останній для себе час. Для того щоб громадянин їздив до Ковеля постійно для того щоб вилікуватися він не їздитиме півроку чи рік підряд. У них немає на це коштів, часу а потім і бажання. Потім медицину відривають від економічного та політичного центру (К-Каширський) який є такий є і тому я вважаю що це не тільки проти правил але й проти всілякого здорового глузду. Госпітальний округ в Ковелі не буде в класичному варіанті думати над підвищенням якості медичної галузі Північого Полісся оскільки Ковель завжди ігнорував Нас. Про це всі знають. Я навіть не уявляю щоб Ковель поступився на користь Камінь_Каширська якимсь чином у сфері медицини. Тут навіть остання ремарка. Коли з Камінь-Каширська була виставка художників у Ковелі то Мер Ковеля та його чита не прийшли на зустріч. Ось така повага та розуміння з боку Ковеля. Як я говорив що Ковель завжди рострілював Наших, весь час в минулому так він буде відстрілювати К-Каширців в майбутньому оскільки Камінь-Кашиський це горде місто, а гордих не люблять.
02 Листопада 2017, 23:34
&quot;У луцьких лікарнях моляться перед іконою Богородиці «Всецариця», яка може зцілювати.<br/>Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розпочав прощу з іконою в храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона, що при обласній клінічній лікарні, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП&quot;: - ось так залишається Волинянам надіятися на підвищення якості медичної галузі і це не тільки від КП але й від МП.
03 Листопада 2017, 12:13
Щоб хоч якось зрозуміти думку Каменя, який підсвідомо обрав собі цей нікнейм, немовби символізуючи середньостатистичного мешканця міста, необхідно його цитувати.)) Відкидаючи бздури про те, що&quot;...(Ковель) буде відстрілювати К-Каширців в майбутньому оскільки Камінь-Кашиський це горде місто, а гордих не люблять.&quot; зупинюсь лишень на понятті &quot;горде місто&quot;. Що ж вкладає пересічний мешканець міста у слово &quot;гордий&quot;? Вочевидь, розпочати потрібно з того, що Полісся лежить на ментальному водорозділі між західним розумінням &quot;гонору&quot; та східним &quot;гординя&quot;. Це світоглядне поняття формувалось впродовж тривалого часу в основному через вплив панівного релігійного середовища, у якому проживали люди. Для розуміння наведу приклад. Митрополит Шептицький у спогадах про подорожування світом у свої доархирейські молоді роки наводить слова одного відомого філософа, сина провідного історика при Російському імператорському дворі (це щоб мені не дорікнули католицьких мотивів) Соловйова. Зокрема, молодому графові з Австро-Угорщини філософ розтлумачував, що різниця між західним християнством (умовні католики, протестанти) та східним християнством (умовні православні, уніати) полягає у тому, що західні моляться і працюють, а східні - тільки моляться. Транспонуючи цей вислів до наших госпітальних округів, варто зауважити, що лишень &quot;молитися&quot; каміньчукам за високоякісну медицину у районі поряд зі своїм порогом - цього є мало, це є гординя та східний спосіб мислення - мені всі все зобов'язані. А гонорові люди, наприклад, поляки, вони збираються поміж собою, обдумують алгоритм майбутнього благополуччя своєї громади та послідовно працюють над цим, не забуваючи, звісно, і про молитву. Назвіть мені у каміньській лікарні конкретного лікаря, який вміє грамотно прочитати готову кардіограму та виставити правильний діагноз і тоді ви мене можете переконувати у тому, що райцентр з тією медичною базою і медичним колективом готовий вже завтра додатково прийняти відповідальність за долю важкохворих людей з трьох/чотирьох сусідніх районів. Чи є найближча перспектива придбати МРТ та фахівців до нього для діагностування важких чи складних патологій? А калину-малину та інші класичні ліки, з фуфломіцином включно, Долюк та інші лікарі вам припишуть і без статусу округу. Лікарня нікуди не подінеться. Цим я не хочу принизити весь колектив медпрацівників, але правду сказати мушу. Доля медичного округу у районі у значній мірі свого часу була у руках медичної спільноти району, зокрема у її активній громадянській позиції у складні суспільно-політичні часи нашої держави. Відсутність пасіонарності, яка завжди була за попередніх медичних керівників району, як би цього не було прикро говорити, зіграла свою негативну роль при вирішенні питання округу через сумнозвісну політичну боротьбу за місцевий електорат. Запізнілі візити медиків у складі делегацій до губернатора були вже тією калиною- малиною для хворого, яка не шкодить, але й не лікує... Тому гонор штука тонка, окрім пихи та гордині вона передбачає також тяжку конструктивну працю, повагу до себе та інших і, звісно, реальну оцінку подій та фактів. <br/> ПС. Останні рішення на рівні області щодо будівництва Стобихівської школи підтверджують мою позицію, молитися за школу мало, потрібно паралельно з молитвами наполегливо працювати у цьому напрямку...
03 Листопада 2017, 19:37
Хто їм заважає разом із молитвою творити ще щось інше. Потім читати готову кардіограму?, тепер ніхто ЇЇ не читає як читали раніше шановний але про те приблизно так думав і Гунчик так як Ви тут пишете. Але ж Гунчик поїхав з К-Каширська у 18 річному віці, Ви ж очевидно ще сиділи тут трохи довше як я тут дивлюся.
03 Листопада 2017, 21:06
&quot;райцентр з тією медичною базою і медичним колективом готовий вже завтра додатково прийняти відповідальність за долю важкохворих людей з трьох/чотирьох сусідніх районів.&quot;: буквально завтра навіть не готовий міністр не тільки К-Каширсткий район для того медреформа впроваджується щоб приблизно протягом двох років вийти на новий виток або рівень медичного обслуговування. Для того й впроваджується, навчаються лікарі, здають екзамени, отримують підвищення кваліфікації тільки Ви бажаєте вже завтра. Навіть завтра саме не приходить для того треба принаймі щоб Земля обернулася по своїй осі. Такі роздуми це роздуми нічого не розуміючого &quot;профанолога&quot; який тільки й уміє читати лекції іншим і більше нічого оскільки на більше нічого й нездатний.
03 Листопада 2017, 23:24
А міцний горішок цей Камінь, бо володіє унікальною здатністю бути байдужим до критики будь-якого рівня. Слово - сама ефективна зброя проти більшості людей тут безсиле. Справедливості ради інколи Камінь гнівається та намагається хльоснути батогом Хріна, але ця операція у нього нагадує несправжнє &quot;лупцювання&quot; лугандонських кізяків один одного батогами під крики: &quot;Любо батя!&quot; з поливанням місць ударів горівкою.
04 Листопада 2017, 21:02
&quot;намагається хльоснути батогом Хріна,&quot;: Ви сто відсотків праві відносно лупцювання батогом по причинному місці але як би Я знав чи є це причинне місце то ефективність лупцювання була б кращою, а так Я своє забрало підняв але інший народ навпаки своє намагається тримати на тому самому причинному місці. Але ось наприклад пан який запропонував Мені познайомитися біля кухля думаю не має причин думати про мене з негативної точки зору, принаймі порозумілися. Тому кожний вибирає для себе таку стежку яка йому до вподоби якщо пан &quot;Хрін&quot; бачить у мене остограда то він і отримує те що бажає і тому я тут зовсім не причому.
05 Листопада 2017, 01:33
Пане Камінь принаймні я вас можу впізнати. Ви інколи полюбляєте прогулянки до &quot;Нашого краю&quot;, де я вас і бачив декілька разів, головно влітку.
05 Листопада 2017, 13:22
Таки добре, що я свого часу обрав собі свій нинішній нікнейм, оскільки на його тлі навіть моветон пана <br/> Каменя &quot;профанолог&quot; не призвів мене до безсонної ночі чи нічних кошмарів з цього приводу. Різного роду ярлики, поганяла тощо вартують того, аби у моєму рідному місті люди з будь-яких мотивів чи спонукань почали просинатися від громадянської сплячки. Мені, за великим рахунком, болить лишень про одне - я маю й надалі пишатися своїм краєм, своїми земляками, котрі врівень з часом розвивали б древнє місто, творили таку громадянську спільноту, яка була б самодостатньою чи й певним прикладом для інших. Щодо відчуття себе &quot;остоградом&quot; мого візаві, якщо він вкладає у цей вислів згадану мною натуру &quot;східного християнина/людини&quot; з відповідною ментальністю, то десь так воно і є. Бо як ще розуміти людей, котрі моляться на бізнесмена-крутія Геннадія Корбана, котрий на вкрадені у держави гроші разом зі своїм шефом Бєньою за тиждень-другий після загрози свого арешту за злочини створив партію українських патріотів? Навіть сьогодні, коли головний укропівець області Ігор Палиця, котрий місяцями сидить у Швейцарії біля своєї сім'ї, з якою формально розлучений для уникнення конфіскації якшо-шо, для багатьох волинян все одно є кумиром. Адже тільки він має ощасливити поліщуків своєю щедрістю з Фонду та вирішенням питань на державному рівні через своїх депутатів різних рівнів та КП &quot;Волиньприродресурс&quot;, що добуватиме бурштин. Молитви на на УКРОП, як і на Юлю, Ляшка, Коломойського/Палицю чи й інших заяложених та новоспечених &quot;діячів&quot; спотвореної політичної системи України без розбудови територіальних громад, без формування самодостатніх представників свого краю на різних рівнях влади - це , якщо хочете, і є східне політичне &quot;християнство&quot;, яке лишень молиться, однак не працює, у першу чергу над собою... Тому, якщо пригадуєте той анекдот, коли лікар- інтерн поставив хворій бабусі з двотижневою цілодобовою гикавкою діагноз - вагітність, аби лишень її припинити, у полеміці та лікуванні всі способи виправдані, якщо вони дієві. Отже, якщо я когось спонукаю до думки, хоча б нашого &quot;невиправного східняка&quot;, а у цілому не байдужої і невгамовної людини з ніком Камінь, то варто час від часу повправлятися у &quot;краснописанні&quot; на цьому сайті. )) Це програма - мінімум! А от, якби медики району, які колись завше були в авангарді демократичних перетворень краю нині не &quot;набрали у рот води&quot; та не передали гуманітарну естафету освітянам з їх лідерами-флюгерами то й події у районі могли б бути значно втішнішіми!
05 Листопада 2017, 16:18
&quot;як ще розуміти людей, котрі моляться на бізнесмена-крутія Геннадія Корбана,&quot;: особисто я на нього не молюся але знаю що незалежно від політичних уподобань та їхніх лідерів Камінь-Каширський потребує інших людей. На сьогодні такими є &quot;Укроп&quot;, представники яких думаю також не моляться на Корбана як і Корбан не молиться на Волиняк, а тим більше за тих що з Камінь-Каширського району оскільки у кожному районі у кожній області є робота яку слід робити незалежно від загальних мессиджів партії. &quot;УКРОП — партия граждан-патриотов, которая защищает интересы гражданского общества в его борьбе против существующей системы власти за построение на Украине государства свободных граждан. Их объединяет любовь к стране и её народу независимо от национальности, вероисповедания, языка, социального происхождения, рода занятий или уровня материального достатка.&quot;; Головний мессидж партії:&quot;Основной идеологической позицией партии является полное уничтожение существующей бюрократической коррупционной системы&quot;. Як бачимо вона не має ідеології націоналістичної держави і у Вас шановний є претензії до ЇЇ (партії) оскільки у свій час партія &quot;Свобода&quot; до представників котрої я відношуся з повагою у свій час не знайшли підхід до українських громадян які мають толерантність до &quot;Свободи&quot; не змогли ЇХ організувати на свою сторону. ПАртія має всього два роки від роду але представники мають принаймі на Волині вже четверте місце у підтримці населення, а отже старт є більш як вдалим і крім того наш депутат який представляє Нас і яка є Нашим голосом у Верховній раді є більш як вдалим вибором за більш як десятирічний відрізок часу в новітній історії української держави. Де Ви ще знайдете в якому окрузі України та Волині зокрема народного депутата який має академічну освіту та спілкується з народом на ВИ.
05 Листопада 2017, 16:40
Хоч і не мені адресовано, але Камінь пише непереконливо, зовсім непереконливо щодо &quot;Кропцю&quot;, чи пак &quot;Укропу&quot;, та ще й якісь російські цитати дає. Факт, що як не зміг пояснити немотивовану впертість щодо вулиці &quot;Радянської&quot; так і тут не в тему аргументи &quot;академічної освіти&quot; вставляє. Ніхто ж не претендує на нівелювання особистісних якостей тієї панянки, але її нівелює інтеграція у процеси тіньової політики на обласному рівні.
05 Листопада 2017, 16:44
От і відповідь на поставлене мною риторичне запитання не забарилась, суть якого - зате у нас пісні гарні... Що і треба було доказати і показати!
05 Листопада 2017, 17:38
Коли я писав свій коментар 14:44 05.11.2017, то Вашого прямого і відвертого аналізу, за який дякую, ще не було. Мушу добавити кілька слів, аби читачі могли мене правильно зрозуміти. Суть же ж не в особистості того ж Каменя, зрештою він має право на будь-які погляди. Але на відому злодійкуватість та темне минуле Гени Корбана, каже - зате у його партійців академічна освіта, що у перекладі на українську означає &quot;зате у нас пісні гарні.&quot; У &quot;легітимного&quot; також був диплом проФФесора, то й що з того? Поплавський наліво і направо роздає всім за невеликі гроші свої &quot;поплавки&quot; про вищу освіту - і яка користь державі з того, скажіть мені. Ми суть підмінили формою, кількість ВНЗ в Україні не вкладається у жодні ментальні рамки, підозрюю, що за Діми Табачника свідомо йшли на розмивання якості вищої освіти невмотивованою кількістю контор, які видають дипломи за гроші, та профанації вищої освіти. Академічна освіта ще не гарантує чесного відношення до політичних подій та фактів, часто гарна освіта є знаряддям прикриття різного роду політичних маніпуляцій та афер. Хіба у Портнова чи Лукаш погана академічна освіта? Вони з цією освітою при прийнятті присяги народного депутата клялись, що будуть вірно служити українському народу та Конституції України, але служать імперії та окупації українських земель. А простофілі їм просторікують, добре, якщо лишень через своє невігластво, бо посіпака і &quot;корисний ідіот&quot; - це таки різні люди, хоча зло одне і те ж ...
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром