Раків Ліс: у школі навчатимуться за допомогою LEGO

02 Листопада 2017, 09:04
2472

100 пілотних шкіл забезпечать методикою LEGO, а до перенавчання вчителів, які братимуть 2018-го перший клас Нової української школи, долучаться тренери The LEGO Foundation.

Про це домовились Міністр освіти Лілія Гриневич та генеральний директор The LEGO Foundation Джон Гудвін, – повідомляє Конкурент з посиланням на Освіта.ua

Так, у другому півріччі 100 шкіл, які зараз пілотують новий стандарт початкової освіти, отримають набори "Шість цеглинок". Ними мають забезпечити кожну дитину в експериментальних класах.

У Волинській області це такізаклади:

  • Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня с. Раків Ліс Камінь-Каширського району;
  • Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 Луцької міської ради;
  • Комунальний заклад "Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області";
  • Нововолинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 Нововолинської міської ради.

Зі слів Джона Гудвіна, "Шість цеглинок" – це технологія навчання, що допоможе учням тренувати пам'ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таким важливим умінням як, наприклад, вирішення проблемних завдань.

"Ми дуже зацікавлені в співпраці, тому що справді хочемо змінити нашу школу і підхід до навчання. Насамперед, це стосується початкової школи, з якої в наступному навчальному році почнеться реформа і діти підуть в перший клас Нової української школи. Нам потрібно забезпечити її новим обладнанням і новими методиками, зокрема, навчання через гру, яке впроваджує у своїх проектах LEGO", – відзначила Лілія Гриневич.

Вона також наголосила, що водночас із забезпеченням методиками так само важливо навчити педагогів їх використовувати – як і коли з ними можна працювати, на що вони спрямовані. Джон Гудвін погодився долучити їхніх тренерів до такого навчання. Так, для вчителів пілотних шкіл проведуть відповідні тренінги до кінця цього року.

Для перенавчання 22 тисяч вчителів, які наступного року братимуть перший клас, буде 2 модулі. Перший – для дистанційного курсу, який МОН планує запустити на початку 2018-го. У ньому будуть презентовані методики навчання через гру для початкової школи. Другий модуль буде розрахований на тренерів, які готуватимуть вчителів під час очного етапу. У ньому усі методики розглядатимуться на практиці.

Для того, щоб зафіксувати усі домовленості, сторони домовилися внести відповідні зміни до Меморандуму про взаєморозуміння між МОН та фондом The LEGO Foundation. У його межах в Україні уже впроваджується проект "Сприяння освіті": фонд забезпечує дошкільні навчальні заклади та початкові школи ігровими наборами LEGO, проводить навчання педагогів та надає методичний супровід. Географія проекту налічує 8 областей України, до нього долучені 200 закладів освіти.

Коментарі
03 Листопада 2017, 01:45
Хоч у морду дайте та нізащо не повірю, що тих старих копиць можна взагалі перевчити на новий лад - тим паче під методику LEGO. Їх же витягнути із-за вчительського стола всі 45 хвилин практично не реально. Вважаю, що вчитель-пенсіонер (не заперечую шані і повазі їм всім за титанічну працю) може працювати у школі виключно за контрактом і при відсутності молодих кадрів. У наших Камінь-Каширських школах - все кардинально навпаки: молодь на контрактах (чи не на відповідних спеціальності наказах), бо чекають милості Божої - смерті чи тяжкої недуги закоренілих супер спеціалістів (вибачте, педагоги, за це речення та думаю, що в душі ви зі мною згодні).
03 Листопада 2017, 14:10
Перш ніж щось вважати, подумайте, яке пенсійне забезпечення вчителя. Чи можливо, вчитель на нормальний розмір пенсії заслуговує менше. ніж продажний суддя чи "народний" депутат ???
03 Листопада 2017, 18:32
Наскільки відомо не кашляють вчителя пенсіонери а що говорити простим роботягам?
03 Листопада 2017, 21:09
А тобі треба було хоч трохи вчитись в школі , щоб потім вчителям не заздрити..
04 Листопада 2017, 01:16
Молодим не треба жити.Пенсіонерам переваги!По 2 ставки пенсіонерам дайте і пенсію в 5 тисяч.А молодь на ПОЛЬЩУ ПОДАСТЬСЯ...
04 Листопада 2017, 02:43
Народжений повзати літати не може!
04 Листопада 2017, 13:47
Не така вже й тупа як ти думєш а заздрити не маю звички будь щасливий
05 Листопада 2017, 01:59
Чому всі (найгірше, що й самі вчителі) міркують виключно впираючись в гроші? Хіба наші діти - це всього-на-всього бізнесовий проект, що дозволяє комусь заробляти гроші. Нащо тоді реформи, нові підходи і методики? Ми ж хочемо зробити дитинство учнів щасливим, бо сьогоднішні радянсько-трансформовані уявлення про освітній процес перетворили це дитинство в абсолютно нічим невиправдані муки! Якщо людина на пенсії, то що - їй давай бабеликів під зав'язку. А в кого 2- 5-теро дітей, то чекайте до пенсії і тоді у вас також все буде... Людина із 40-річним педагогічним стажем сама повинна спираючись на власну совість розуміти, що є сучасні підходи, які в плані розвитку сучасного суспільства їм просто не під силу. До речі, звільнятися з роботи повністю зовсім не обов'язково.
05 Листопада 2017, 12:12
"Чому всі (найгірше, що й самі вчителі) міркують виключно впираючись в гроші? " - в такому "міркуванні" винні не вчителі , а так звані "державні небожителі" ,яких ти і ті ж самі вчителі обираєте .
05 Листопада 2017, 12:50
""державні небожителі" ,яких ти і ті ж самі вчителі обираєте" - 10:12 05.11.2017, а ти що черговий грузин, що про себе забув. Ти ж також їх обираєш. Ми ж на тих виборах вибираємо лише обгортку цукерки, а всередині "всё те же лица (чи правильніше морди)". Я не стверджую, що винні тут виключно вчителі. Звичайно, що більшість із нас є заручниками обставин і не завжди може робити те, що душа бажає без шкоди для себе і навколишніх. Так само ніхто не каже, що все просто: омолоди вчителів і відразу потрапимо в казку. АЛЕ ФАКТ ФАКТОМ: LEGO-методики І ІТ-технології НЕ ДЛЯ 60-70 РІЧНИХ ПЕДАГОГІВ!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024